Dodal, že klub se zájemci z Fiorentiny a Bergama ani nehodlá jednat. Proč? Nechtěl Vršovické oslabit před Ligou mistrů, do níž se toužili po jedenácti letech znovu probojovat.

Cíl ale nevyšel a přestupové okno se zase brzy otevře. A Součkova cena stoupá. Zájemci hromadí částky, kterým i boss z Edenu bude jen těžko odolávat. Jenže mohou si sešívaní dovolit poslat svou oporu pryč?

Zápas 12. kola první fotbalové ligy mezi týmy FC Slovan Liberec a SK Slavia Praha se odehrál 21. října na stadionu U Nisy v Liberci. Na snímku zleva Radim Breite a Josef Hušbauer.
FOTO: Rychlý liberecký mat a návrat Slavie do čela ligy zajistil Stoch

„Každý je nahraditelný, i když je pravda, že v současné Slavii byste za Tomáše záplatu nenašli,“ myslí si někdejší reprezentační bek Jan Suchopárek.

A to je problém. Hráči, kteří jsou jistotou v defenzívě a k tomu mozkem v útoku, scházejí nejen ve Slavii, ale i v celé FORTUNA:LIZE.

Přesněji řečeno: pokud Vršovičtí Součka pustí, nemají alternativu. Ngadeu? Ryze defenzivní mašina. Kúdela? Konstruktivní hráč, jenže na „šestce“ neozkoušený.

Adekvátní náhrada zkrátka není k dispozici. A to by v honu na titul a potenciálně i v jarní části Evropské ligy znamenalo značné potíže.

Nejvyšší čas na zahraničí

Svůj význam vytáhlá dvaadvacítka předvedla například v nedávném šlágru s Plzní. Na demolici mistra 4:0 se podílela dvěma brankami, na opačnou stranu naopak díky ní neprošlo téměř nic.

Nebo reprezentace, duel Ligy národů se Slováky odehrál Souček celý, na Ukrajině se kvůli kartám jen díval. A viděl, jak Češi dostávají jediný gól z prostoru, který má sám obvykle pokrytý.

Zklamaný Alexandru Baluta přihlíží vítězné radosti Zenitu Petrohrad. Slavia v Rusku padla 0:1.
Lazaret Slavia. Sešívaní zoufale potřebují útočníka, zn.: Jedině zdravého

Člověk si hned vzpomněl na další část Tvrdíkových slov: „Jeho hodnota časem poroste a dostane i lepší nabídky.“

Ona doba právě nastala. Tomáš Galásek, asistent reprezentačního trenéra, potvrzuje: „Má nejvyšší čas. Zahraniční angažmá, kde by pravidelně hrál, by navíc pomohlo i národnímu týmu.“

Ze Součka je hvězda, na níž Slavia spoléhá, ale také jí začíná být malá. A teď kvůli ní navíc stojí v obtížné pozici.

Proběhne v zimě v Edenu obchod roku, nebo si šéf zase bouchne do stolu a svůj klenot bude zuby nehty bránit?

Tomáš Souček v utkání Evropské ligy proti Bordeaux.
Skvělý výsledek, jdeme po správné cestě, zářil Souček po výhře nad Bordeaux