A přece jednu malinkatou kaňku tenhle večer měl. Ondřej Kolář musel po závěrečném hvizdu na dopingovou zkoušku, takže si neužil oslavy se spoluhráči v kabině. Na to ale jistě za pár dní zapomene. Teď už naopak vyhlíží, jaké hvězdné střelce bude muset nastudovat, aby jim čelil ve čtvrtfinále.

Z EUFORIE K ŠÍLENSTVÍ ZA PÁR VTEŘIN. Ještě před pár okamžiky se fotbalisté Bohemians radovali z vedoucího gólu v síti Slavie. Jejich radost ale přerušil rozhodčí, který po přezkoumání videa branku odvolal a naopak proti klokanům nařídil pokutový kop.
Nadšení střídá rozčarování. Video má být všude, vzkazují trenéři

Vyřadili jste pětinásobné šampiony Evropské ligy, jak vám to zní?
Je to nádherné. Kdyby nám to člověk řekl před tím dvojzápasem, tak mu nebudeme věřit. V Seville jsme si ukázali, že na ně máme. Samozřejmě při nás tady v Praze ale stálo štěstíčko, když jsme dali gól v úplném konci. Podle mě jsme ale hráli dobře, byli jsme lepším týmem a oni odešli fyzicky.

Neměli jste chuť to zabalit po třetím inkasovaném gólu?
Já myslím, že se naopak kluci ještě více semkli a hráli líp. Šlapali jsme, kopali tam balóny a snažili se využít výškové převahy. To jim vadilo a z toho pramenil také gól v závěru prodloužení.

Co ta situace při první obdržené brance? Nepodcenil jste to trochu?
Vůbec jsem to nepodcenil, ale nečekal jsem, že to Ondra Kúdela pustí. Já už byl rozběhnutý a bylo to tak, že buď trefím míč, anebo soupeře. Bohužel jsem trefil jeho. Rozhodčí sám nevěděl, jestli to penalta je, ale nakonec to pískl. Kluci jsou zvyklí podobné míče pouštět, protože většinou hraji vysoko. Tentokrát ale nevěděl, že má hráče ještě za sebou a vznikla z toho penalta.

Zápas fotbalové Evropské ligy  SK Slavia Praha - Sevilla FC v Edenu.
Chceme do finále. Třeba i přes Arsenal nebo Chelsea, hlásí hrdina Traoré

Hodně klíčový byl váš zákrok před koncem proti hlavičce Ben Yeddera…
Bylo to nepřehledné hlavně kvůli tomu, že jsem viděl, jak hráči dobíhají. Musel jsem přemýšlet, kam to vyrazím, protože okolo byli další tři hostující hráči. Zákrok to byl hodně těžký, terén nebyl ideální a bál jsem se, že mi to proklouzne do brány. Jsem ale moc rád, že jsem klukům pomohl a dotáhli jsme to do vítězného konce.

Byla v šatně velká euforie po zápase?
Já musel na doping, takže mě trochu mrzí, že jsem u toho nebyl. Muselo to být ale něco neuvěřitelného, protože takovéhle zápasy se nevyhrávají pořád. 

Tak vám zůstane alespoň euforie po vstřeleném čtvrtém gólu…
To ano. Všichni jste to viděli, běželi jsme k našemu kotli, i já jsem tam běžel. Nepopsatelný moment, který se nám už možná nikdy nestane. Porazit takový tým a ještě gólem v poslední minutě prodloužení.

Slavící fotbalisté Liverpoolu Virgil Van Dijk (uprostřed) a Roberto Firmino (vpravo).
Čtyři anglické kluby po letech ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Zaútočí na titul?

Máte nějaké přání, na koho byste chtěl narazit ve čtvrtfinále?
Byl bych velmi rád, kdybychom chytili někoho z Anglie. Teď už je ale asi jedno, koho dostaneme, protože tam jsou už jen výborní soupeři. Ale byl bych radši za Arsenal nebo Chelsea. My jsme přehrávali Sevillu, takže jsme se přesvědčili o tom, že každého můžeme potrápit.