Bývalý reprezentační záložník se nedostal do hry v posledních dvou ligových zápasech, ve Zlíně před reprezentační přestávkou a doma se Slavií o uplynulém víkendu neodehrál ani na minutu.

Kouč to vysvětloval tím, že Pilaře znovu trápí zdravotní problémy.

Brankář pražské Slavie Ondřej Kolář
Klíčový duel podzimu je tu. Slavia proti Interu válčí o naději

„Napadají mě tady, že nehrál Pilař. On ale do čtvrtka netrénoval. To málokdo ví. Nebyl schopen bohužel trénovat. I proto jsme se u konce rozhodli pro Hálu, když Zahradníček hlásil, že už nemohl“ pronesl na tiskové konferenci Látal.

Sám fotbalista se však proti takovým slovům razantně ohradil: „Jsem zdravý!“ řekl v rozhovoru pro Deník Sport.

„Na tiskové konferenci se mě na trenéra nikdo neptal. Začal o mě mluvit sám a řekl něco, co není pravda. Proč? Na zápas jsem byl stoprocentně připravený,“ prohlásil Pilař, o jehož neshodách s Látalem se na Hané špitá delší čas.

Dohoda, nebo trest?

Jak to tedy bylo s Pilařovou přípravou na zápas?

Sám hráč uvedl, že v pondělí na tréninku dostal „koňara“, proto úterý strávil v posilovně a středeční trénink vynechal. „Ve čtvrtek a v pátek jsem ale normálně trénoval a byl na zápas nachystaný,“ doplnil Pilař, který už požádal Sigmu o předčasné rozvázání svého kontraktu.

K dohodě ovšem nedošlo.

Martin Graiciar
Itálie, Sparta? Je to jedno. Graiciar má doma podporu

Co tedy bude s Pilařem dál? Za to, že se veřejně postavil proti klubu, s největší pravděpodobností přijde trest. Od finanční pokuty, po vyřazení z týmu a přesunu do rezervy.

Vzdát se Pilaře? Hazard

Sigma situaci aktuálně řeší a slíbila, že odpoledne vydá tiskové prohlášení.

Jedno je jisté už teď. Urovnat tento spor bude velmi složité, ne-li nemožné. „Počítám, že pod trenérem Látalem už hrát nebudu,“ prohlašuje Pilař.

Rozhodnutí o tom, kdo nakonec zasáhne do utkání, je zcela přirozeně výsostným právem trenéra. A že Látal preferuje hráče, kteří absolvovali před utkáním plnohodnotný program, je také dobře známá věc.

Plzeňský fotbalista Adam Hloušek (vpravo) se raduje se spoluhráčem Michaelem Krmenčíkem ze vstřelené branky v zápase s Libercem.
Adam Hloušek: Nepočítal jsem s tím, že si ze mě každý sedne na zadek

Na druhou stranu vzdát se takového hráče, jakým zdravý Pilař stále je, to může být od Sigmy zbytečný hazard.

V bodově povedeném úvodu podzimu patřil křídelník k nejlepším hráčům. Podle statistik připravoval spoluhráčům jasně nejvíc gólových šancí ze všech. Ještě před měsícem se blýskl dvěma góly v poháru do sítě Dukly.