Severočeši nastoupili bez největší útočné posily Davise Ikauniekse, který letos hrál právě za Jihlavu. V obraně se naopak objevil testovaný stoper David Hovorka ze Sparty a uruguayský záložník Rafael Acosta.

„Někteří hráči začali později a trénují teprve dva dny, proto tu s námi nebyli. Mimo byl i lehce zraněný Kratochvíl. Zkusili jsme jen Acostu, ale je vidět, že není v takové zátěži, aby mohl hrát, chytaly ho křeče. Trénovali jsme ještě dnes normálně dopoledne a chtěli jsme tento zápas odehrát v co nejvíce lidech,“ uvedl na klubovém webu jablonecký kouč Petr Rada.

Účastníka skupinové fáze Evropské ligy poslal do vedení ve 24. minutě Vojtěch Kubista. Vysočina, která v minulém ročníku sestoupila z nejvyšší soutěže, nejprve po hodině hry neproměnila penaltu, ale v 89. minutě srovnala zásluhou Rusa Vladislava Ljovina.

V restauraci Městské sportovní haly v Jablonci provozovatele Jardy Obyta se již tradičně sešli výherci tip ligy.
Tip liga odměňovala, televizi vyhrál Matěj Lejsek

„Zápas splnil to, co jsme od něj očekávali. Hráli jsme s kvalitním soupeřem, což je pro nás důležité. Výsledek mě trochu mrzí, zbytečně jsme totiž ztratili vítězství v 90. minutě po naší chybě. Je pravda, že soupeř zahodil ještě i penaltu. Naše zahozené šance mě mrzí, mohli jsme se totiž v klidu dostat do dvoubrankového vedení. Ale důležité teď je, že jsme odehráli těch devadesát minut. Na některé hráče už to bylo moc, měli toho v této fázi přípravy plné zuby. Tito hráči měli prakticky volno jen v neděli, jinak trénují dvoufázově,“ dodal Rada, který postrádal záložníka Jaroslava Diviše, jenž včera zpečetil svůj přestup do Mladé Boleslavi.

JABLONEC – JIHLAVA 1:1 (1:0)Branky: 24. Kubista – 89. Ljovin.
Jablonec: Hanuš – Holeš, Hovorka, Břečka, Hanousek – Hübschman (46. M. Kubista) – Jankovič, V. Kubista, Považanec, Masopust (36. Acosta, 75. Hübschman) – Doležal (46. Čvančara). Trenér: Rada