Albrechtičtí fotbalisté soutěž vyhráli. A na řadu přišlo rozhodnutí, zda zkusit vyšší soutěž. Trenér Borek Kiss se jí nebránil.

Co vás vedlo k rozhodnutí, že jste půjdete do toho hrát vyšší soutěž? Většinou tuto možnost vítězné týmy odmítají.

Rozhodli jsme se jako tým pro postup v případě, že vyhrajeme soutěž. Tedy pokud budeme jasní vítězové s bodovým náskokem. Rozhodli si to sami hráči. A vedení jim v možnosti zahrát si vyšší soutěž nikterak nebránilo.

Co bylo nejvíc náročné v souvislosti s přestupem?

Zejména samotná fotbalová revoluce, nové zápisy internetem a další podmínky, které s tím souvisejí, nám nějakou tu starost určitě přinesly.

Přišly nějaké změny v kádru?

Změny v kádru nejsou. Faktem je, že jsme získali několik posil na hostování.

Byla letní příprava, vzhledem k postupu, náročnější?

Příprava probíhala jako v předchozí sezoně. V tom se nic nezměnilo.

Jak jste se tedy připravovali?

Trénovali jsme dvakrát týdně. Také jsme sehráli přátelské utkání v Plavech, kde jsme se ale nesešli v plné sestavě vzhledem k pracovním povinnostem hráčů a doznívání dovolených.

Jak se, podle Vás, těší na vyšší soutěž fanoušci z Albrechtic?

Máme skvělé fanoušky, kterým musíme opravdu poděkovat za přízeň. A věřím, že jsou všichni připravení nám poskytnout v nové sezoně velkou podporu.

Přemýšlel jste před prvním utkáním, s jakou taktikou půjdete na soupeře?

Na taktice proti prvnímu soupeři jsme nic neměnili. Chtěli jsme odevzdat co nejlepší výkon a vyhrát. I když jsme dobře věděli, že soupeř bude jistě kvalitní, protože hrál v minulosti I.A třídu .

V soutěži I.B třídy se Albrechtice utkají například s týmem Lučan, Pěnčína, Jilemnice, Zásady, Železného Brodu B. Hrát budou se Smržovkou, Držkovem, Velkými Hamry, Plavy a dalšími.