„Lze o třetím pokračování říct, že to byl nejúspěšnější závod ze všech dosud pořádaných. Za nádherného počasí viděly asi tři tisíce diváků stovky šťouchů jak v kategorii muži, tak nově i v kategorii žen," řekl Deníku Stanislav „Stanlly" Pacák.

V úvodních dopoledních rozjížďkách v areálu motokrosové trati v Tanvaldské kotlině ještě závodníci své vozy tak trochu šetřili, ale čím více se čas blížil finálovým jízdám, tak byla vidět větší „divočina". To však platilo od začátku o ženách, kterých se na startu sešlo celkem pět. Tam se bojovalo tvrdě již od první jízdy a holky do sebe šly bez zvláštních ohledů. „Za to také sklidily od diváků velký aplaus," míní Pacák.

Mezi muži zajel nejlépe Tomáš Preisler s Renaultem Clio, druhá příčka patří pilotovi Citroenu ZX Karlu Štěpánkovi a bronz „vyšťouchal" Jiží Žák s vozem Subaru Impreza. „Všichni tři ocenění jsou účastníky i předchozích závodů a Jirka Žák je vítězem prvního ročníku," doplnil výsledky Stanislav Pacák.

V kategorii žen získala prvenství s velkým náskokem drobná dívka Zuzana Štěpánková s vozem Ford Escort, druhá příčka náleží Ivě Kolomazníkové se Škodou Felicia. Ta je také přítelkyní „stříbrného" muže Karla Štěpánka, takže je vidět kvalitní společná příprava. Třetí místo obsadila Michaela Erbenová s vozem Renault Clio, která na závod dorazila až z Moravy.

Třetího pokračování Autošťouchu se zúčastnilo celkem 73 posádek (68 mužů a 5 žen). Organizátoři si také pochvalovali přístup k závodu všech zúčastněných. „Tento podnik se ale oproti předešlým vyznačoval také ukázněností diváků i jezdců a všech pořádajících služek. Jenom díky tomu nedošlo ani k jedinému zranění, což je pro nás pořadatele ta úplně nejlepší zpráva, neboť zdraví všech účastníků je u nás na prvním místě," konstatoval Stanislav Pacák.

Zatím se ještě nedá říct, kdy bude v Tanvaldu čtvrté pokračování stále oblíbenějšího závodu Autošťouch, ale je jisté, že se opět příznivci netradičního klání sejdou během jara příštího roku.