Další mistrovské utkání 1 A. třídy sehráli hráči Pěnčína na hřišti soupeře. Od úvodního hvizdu bylo jasné, že se tentokrát utkali s týmem, který nešetří kroky, aktivně napadá už na pěnčínské polovině a narušuje soupeři svým pohybem rozehrávku.

„Ale totéž se dalo říct i o našich hoších, a tak se na užším a kratším hřišti v Ruprechticích hrál fotbal „nahoru – dolů“ se spoustou osobních soubojů, kde na zdlouhavou postupnou rozehrávku nezbývalo mnoho času,“ řekl k zápasu trenér Pěnčína Luboš Pumrle.

TJ Sokol Ruprechtice – FC Pěnčín 1:1 (0:1)

Domácí celek byl aktivnější v zakončení, ale většina střeleckých pokusů končila za bránou v ochranné síti nebo je zlikvidoval gólman Pivrnec. Pěnčín si též vypracoval několik závarů před soupeřovou brankou, ale vážnější střela z nich nevzešla. Přesto se hosté dokázali střelecky prosadit, když ve 24. minutě nakopnutý balón prodloužil Hušek hlavou na rozběhnutého Barcucha. A ten pronikl mezi stopery domácího celku tváří v tvář gólmanovi a lobem poslal Pěnčín do vedení. To mu vydrželo až do konce 1. poločasu.
Do druhého poločasu Pěnčín posílil pravou stranu o kreativního záložníka Záveského a byl to právě on, kdo se do dostal do obrovské šance, ale míč síť domácích nerozvlnil.

Hosté zlepšili pohyb, zjednodušili rozehrávku a tím opticky domácí celek přehrávali a vytvářeli si šance, které, jak už je pomalu tradicí, nedokázali ale přetavit v góly.

„Hlavní rozhodčí zcela nepochopitelně neodpískal pokutový kop proti domácím, i když jak on, tak i AR 1 měli zcela evidentní faul ve vápně na našeho pronikajícího Barcucha přímo před očima,“ okomentoval okamžik utkání trenér Pumrle.

Tento okamžik zapříčinil zvýšenou vlnu emocí na obou stranách, a proto byl Barcuch nuceně stažen ze hry, jelikož už v prvním poločase viděl žlutou kartu. „Nechtěli jsme riskovat případné jeho vyloučení,“ zdůraznil pěnčínský kouč.

Vylučovalo se na straně domácích a to v 79. minutě, kdy Neumann úmyslně zakopl o hlavu ležícího Záveského, na kterého byl předtím nedovolený zákrok. Ruprechtice i v deseti podnikly v 81. minutě podobnou akci jako v prvním poločase Pěnčín, s tím rozdílem, že místo prodloužení hlavou šla tentokrát přihrávka po zemi na nabíhajícího Sochora. Ten v době přihrávky byl už za posledním bránícím hráčem Pěnčína, ale AR 2 nechal tentokrát ofsajdový praporek dole a domácí hráč lobem přes brankáře vyrovnal skóre zápasu.

Hosté se po inkasované brance dostali do herního útlumu a již branku domácích výrazněji neohrozili. Zato Ruprechtice mohly vítězství strhnout na svoji stranu, a to, když v 89. minutě další lob skončil těsně vedle tyče pěnčínské branky.
„Byl to zápas, ze kterého jsme, při lepší produktivitě, mohli získat tři body, protože jsme šance na vstřelení branek měli. I když jedním dechem nutno podotknout, že jsme i o ten bod mohli v samotném závěru utkání přijít. Domácí celek si také vytvořil pár šancí, které musel zlikvidovat brankář Pivrnec. Utkání bylo dramatické, až místy vyhrocené a určitě pro diváka zajímavé. A tak dělba bodů je asi, vzhledem k průběhu, spravedlivá,“ okomentoval průběh Luboš Pumrle. A připomenul také, že trio rozhodčích udělalo fatální chyby v neprospěch Pěnčína neodpískáním penalty a puštěním ofsajdu před vyrovnávací brankou. „Ale zápas jsme mohli v náš prospěch rozhodnout již dříve z jiných šancí a nedopustit tak drama až do konce,“ dodal ještě kouč Pěnčína.
A teď zvou pěnčínští fotbalisté na poslední domácí zápas podzimní části 1. A třídy, který se hraje na pěnčínském stadiónu v sobotu 28.10. od 14.30 hodin. Přivítají hráče Stráže pod Ralskem.

Branky: 81. Sochor – 24. Barcuch
ČK: 79. Neumann (Ruprechtice)

Sestava: Pivrnec – Matějček J, Balásek, Bejda., Lang (46. Záveský) – Zapadlo, Matějček P., Barcuch (76. Pumrle), Fajfr – Mätzelt, Hušek (86. Holman)