Jablonečtí fotbalisté padli v Rennes 1:2 a na premiérový bod ze základní skupiny Evropské ligy si tak museli nechat zajít chuť.

„Přesvědčili jsme se, jak je fotbal někdy krutý,“ povzdechl si po smolném utkání trenér Petr Rada. „Gól z penalty a gól roku, to je prostě hořká pilulka.“

Inkriminovaný penaltový okamžik nastal na konci utkání. Holeš ve vlastní šestnáctce přidržel protihráče a rozhodčí bez váhání odpískal penaltu. A Ben Arfa pak popravil Severočechy.

Smolař utkání Tomáš Holeš si sypal popel na hlavu. „Bránil o hlavu většího hráče, rukama si prostě musím pomoct. Nevím, jestli jsem to udělal tak nešikovně. Je to pro mě celkově hořký zápas. Ta penalta, to je velká kaňka. Bolí to,“ hlesl jablonecký obránce.

Gólová paráda Sarra z Rennes v utkání proti Jablonci.
Pech! Jablonec při premiéře v Evropské lize padl gólem z penalty v nastavení

„Z mého pohledu ta penalta byla jasná,“ přiznal zklamaně kapitán Tomáš Hübschman.

Severočeši odehráli smolný zápas. Po půlhodině prohrávali po životní trefě Sarra, ve druhé půli srovnal z trestňáku Trávník. Když rozhodčí v 90. minutě foukl penaltu, Severočeši cítili velkou bezmoc.

„Rozčilovat se v tu chvíli nemá cenu. Jsou penalty, kdy cítíte poškození a křivdu, ale v tomhle momentu to tak nebylo. Byli jsme blízko bodu, ale bohužel,“ litoval Hübschman.

„V Evropské lize jsem ještě branku nedal. Je to hezké, možná budu někde zapsaný, ale to je tak všechno. Je to obrovské zklamání. Chválit za výkon se možná můžeme, ale body nám to nevrátí,“ krčil rameny Michal Trávník.

„Mrzí mě, že jsme to nedotáhli minimálně do remízy. Odehráli jsme velice kvalitní utkání. Jsem smutný, ale asi platíme jakousi nováčkovskou daň,“ vrtěl hlavou trenér Rada. I přes porážku byl na své hochy hrdý. „Věřím, že tento mančaft může hrát s kýmkoliv, pokud takto budeme hrát dál.“

Právě odvedený výkon je pro Jablonec příslibem do dalšího zápasu 4. října doma s Dynamem Kyjev. „Ukázali jsme, že se dá hrát s každým. Když budeme takto hrát i s dalšími soupeři, nejsme bez šance. Důraz a běhání platí na každého,“ má jasno Holeš.

Už v pondělí čeká Jablonec ligový šlágr s mistrovskou Plzní. Mimochodem, Viktoria den před utkáním Severočechů v Rennes ztratila úplně stejným způsobem tři body v utkání Ligy mistrů s CSKA Moskva.