Dvoudenní snažení přineslo ovoce a ve čtvrtek se k týmu připojí nový brankář. Je jím slovenský reprezentant do 19 let Matěj Rondoš.

„Rondoš je talentovaný brankář, který má za sebou dvouletou stáž v anglickém týmu FC Southampton,“ prozrazuje o nové možné posile Jablonce sportovní ředitel FK BAUMIT Petr Flodrman.

Rondoš bude v Jablonci týden až deset dní na zkušené, a pokud potvrdí výkonnost, bude se jednat o jeho dalším angažmá na severu Čech.

„Poté co se zranil Michal Špit, který ve středu absolvoval operaci, po níž byl propuštěn do domácího léčení, máme dva gólmany pro dva celky. Museli jsme proto hledat dalšího brankáře, abychom pokryli potřeby A a B mužstva,“ sdělil důvody příchodu Rondoše Flodrman.

Hledání nebylo snadné, už z důvodů vypršení doby, ve které lze jednávat přestupy. “Museli jsme proto najít kvalitního brankáře, ale který má statut amatéra, tedy nemá uzavřenou profesionální smlouvu. Těmto podmínkám Matěj Rondoš vyhovuje,“ odechl si Flodrman.

Matěj Rondoš se narodil 19. ledna 1990, je hráčem FC Nitra, který byl v letech 2006 – 2008 na stáži v FC Southampton, kde nastupoval za dorost a rezervu. Pokud se v Jablonci osvědčí, měl by být spolu s brankáři Lukášem Zichem a Ondřeje Bočokem na jaře k dispozici trénérovi ligového A týmu Františku Komňackému i kouči rezervy Jiřímu Hlouškovi v České fotbalové lize.