Slovan Hrádek n.N. - FK ŽBS Železný Brod 0:4 (0:1)

Po dvou prohrách proti týmům z čela tabulky krajského přeboru se tentokrát Brod střetl s mužstvem, které okupuje spodní patra tabulky. Rozdíl mezi týmy byl před zápasem pouze sedm bodů, a tak by případná prohra namočila Brod do boje o sestup. Navíc hostům se v Hrádku dlouhodobě nedaří a od sezóny 2006/2007 získali na půdě tohoto soupeře pouze bod za bezbrankovou remízu v předloňské sezóně.

Z penalty padl gól

V sestavě Brodu došlo k jedné změně, když se v základu objevil Kameník, který téměř po čtyřech letech znovu obnovil kariéru. Aprílové počasí odložilo většinu zápasů v soutěžích Libereckého kraje, ale i přesto domácí klub dokázal připravit přírodní trávu. Samotný zápas sice začal z obou stran dost opatrně, ale již v 8.minutě došlo k penaltovému zákroku domácího brankáře na Maryška. Hosté očekávali červenou kartu pro domácího brankáře, ale rozhodčí udělil pouze žlutou kartu. Z nařízené penalty otevřel skóre Šimek a Brod již v 9. minutě vedl 0:1.

Hrádek měl poté v průběhu prvního poločasu trochu více ze hry. V 19. minutě domácí dopravili míč z ofsajdu do brodské branky, ale gól nemohl být uznaný. Brod zlobil z brejků, a to hlavně Holečkem. Ale v prvním poločase si Holeček teprve srovnával mířidla. Hrádek měl velkou šanci okolo 30. minuty, kdy chyboval Kopal, který si nevyběhl pro míč. Naštěstí domácí hráč ze sedmi metrů branku přestřelil. Ve 42. skončila nenápadná padající hlavička Hrádku na břevně.

Po pauze se dařilo

Do kabin se tedy šlo za jednobrankového vedení Brodu. Druhý poločas začal pro Brod báječně. Po dvou minutách Kameník vyslal do levého křídla Holečka, který se následně pěkně uvolnil a střelou z velkého úhlu propálil brankáře Hrádku na 0 : 2. V 51.minutě Grebeníčkova přesná přihrávka našla Holečka tentokrát na pravém křídle. Holeček poté postupoval z boku na domácí branku a krásnou přihrávkou před branku vybídl ke střele do prázdné branky Kyselu, který tak dal svůj první gól v mistrovském zápase za brodský klub 0:3.

Přišel o hattrick

Pětiminutovku snů Brod zakončil dalším gólem o minutu později, v 52. minutě, kdy Maryško hlavičkou posunul míč za domácí obranu na volného Holečka, který střelou po zemi zvýšil již na 0:4. Další tutovku měl Brod v 55., kdy znovu Holeček běžel sám na domácí branku a tři jeho spoluhráči. Holeček ale trochu sobecky zakončil sám a branku netrefil. Opařený Hrádek poprvé ve druhém poločase zazlobil v 57. minutě. Ale volný hráč domácích hlavičku nezvládl. Další tutovku měl Brod v 61. minutě. Ale hostující nejmenovaný střelec už měl mířidla definitivně rozhozená. Ten samý hráč ještě v další šanci v 70. pouze vyprášil rukavice domácímu brankáři. A tak se vytouženého hattricku nedočkal.

Hrádek měl dvě šance v 76. a 86. m., ale další gól nepadl. V 91. byl po druhé žluté kartě za faul na Havrdu vyloučen hrádecký Holeček. Brod tak přesvědčivě v Hrádku zvítězil a může se v klidu připravovat na další zápasy.

Branky: 9. min. Šimek, 48. min. Holeček, 51. min. Kysela, 52. min. Holeček. Rozhodčí: Paulus, ŽK: 5:3. ČK: 1:0. (91. min. Holeček).

Za Brod: Kopal, Šilhán (79. M. Kotlár), Havrda, Berka, Kameník, Grebeníček, T. Kotlár, Maryško, Picek (46. Kysela), Holeček, Šimek (48. Šefr).