Úvod zápasu byl ve znamení převahy domácích, která přinesla šanci v šesté minutě, ale brankář Kopal předvedl skvělý zákrok. Hosté se osmělili v 10. minutě, kdy střílel Havrda, ale branku netrefil. Další tutovku měl Letohrad v 26. minutě, ale Kopal byl znovu skvělý. Brodský tým během prvního poločasu hru vyrovnal a aktivnější hra přinesla nebezpečné situace i před domácí branku, které ale ke vstřeleni gólu nevedly. Do poločasu měl Letohrad další tutovku a znovu byl proti Kopal.

Poločasový stav byl pro Brod vzhledem k šancím Letohradu dobrý. Druhý poločas přinesl divákům velmi zajímavý, dramatický a pohledný zápas. Hostující tým hrál velmi aktivně a chvílemi domácí tým přehrával.

První šanci měl znovu Letohrad, ale Kopal ve 48. minutě opět zachránil hosty od pohromy. Pak už ale udeřil Brod a v 56. minutě po technické střele otevřel skóre zápasu Wanacki. Jenže z vedení se dlouho neradoval, protože o dvě minuty později do té doby vynikající brankář Kopal neudržel vysoký centr, který spadl metr před brankovou čáru prázdné branky Brodu a domácí hráč to měl již velmi snadné.

Těžce vybojované vedení bylo tak rázem fuč. Přesto vyrovnávací branka Brod nezlomila. Během následujících patnácti minut dostal Brod Letohrad do úzkých a vytvořil si několik jasných šancí. Nejprve Holeček se pěkně uvolnil po křídle, ale volného hráče před brankou najít nedokázal.

Druhý gól měl na kopačce Wanacki, který se z pravé strany objevil úplně sám před brankou Letohradu, ale tentokrát branku netrefil. V 70. min. měl tutovku Maryško, který snad z metru míč do domácí branky nedokázal dopravit. Tutovku o chvíli později spálil i Linka, který hlavou přestřelil odkrytou polovinu domácí branky.

Další nebezpečný průnik ze strany přišel o minutu později, ale o jasnou šanci Brod přišel díky nepřesné přihrávce. Gólem neskončila ani krásná střela z hranice šestnáctky, kterou vyslal Maryško a která skončila snad půl metr vedle. Bohužel famózní čtvrthodina Brodu gól nepřinesla a šance se přestěhovali také před branku Brodu.

V 76. min. Hozda při bránění v pokutovém území ve skluzu netrefil míč, ale hráče domácích a tak byla nařízena penalta. Kopal napravil svoji předchozí chybu a pokutový kop zlikvidoval. Každopádně záloze Brodu začínali viditelně docházet síly a Letohrad se dostal znovu do tlaku.

V 82. min. domácí vytvořili obrovský závar před brodskou brankou, kdy byl gól téměř na spadnutí, ale Brod ještě dokázal odehrát míč na roh. Bohužel následný rohový kop se stal osudovým a přesná nechytatelná hlavička hráče Letohradu zapadla k tyči brodské branky.

Brod se zmohl ještě na volej Hartla v 87. minutě, ale tato střela skončila daleko od domácí branky. A tak i třetí zápas v premiérové divizní sezóně skončil pro fotbalisty Železného Brodu porážkou. Další šanci získat první body v divizi bude mít brodský tým v sobotu 31. srpna, kdy od 10.30 hodin hostí Svitavy.

FK Letohrad - FK Železný Brod 2:1 (0:0)

Branky: 58. a 83. T. Jedlička – 56. Wanacki. Rozhodčí: Kazda, ŽK: 1:2. Diváků: 120. Ž. Brod: Kopal - Hartl, Kotlár, Hozda, Kordík - J. Wanacki (85. Brožek), Maryško, Linka, Havrda (65. Kovář) - Hloušek, Havel (60. Holeček).