Do Bozkova, na další fotbalový zápas krajského přeboru, Brod odcestoval bez T. Kotlára, který si po minulém utkání vykoledoval čtyřzápasový distanc za urážku rozhodčího. Chyběl také zraněný Šilhán.

Přesto byl Brod od úvodního hvizdu nebezpečnější a vytvářel si více šancí než soupeř. V 10. minutě se trefil Holeček a střelou do šibenice otevřel skóre zápasu.

Holečkovu další pumelici zachránil domácí Kanaval v brance Bozkova.

DLOUHÁNI ZLOBILI

Bozkov tlačil převážně ze standardních situací, které na malém hřišti doplňovaly i dlouhé auty, které byly v prvním poločase pro Brod největší hrozbou.

Vysocí domácí hráči byli v hlavičkových soubojích většinou úspěšnější a po jednom z nich se ve 34. minutě prosadil domácí Řeháček, který vysokým lobem hlavou trefil břevno a při dorážce Lakatoše hosté jen fandili. Pak měl tutovku Kysela, ale neměl síly. Sám na brankáře šel také Aubrecht, ale Kanaval byl fantastický. Ve 38. minutě šel Brod do zaslouženého vedení, když po centu Krále skóroval hlavou Šefr. Další tutovku měl Holeček, ale do poločasu další gól nepadl.

Druhý poločas začal domácím tlakem a hned v 46. dostal Bozkov míč do sítě, ale z ofsajdu. Takže o vedení Brod nepřišel. Dál byla hra vyrovnaná. Stoprocentně rozhodla až neproměněná tutovka Holečka v 78., kterého vychytal skvělý Kanaval. „Závěr zápasu jsme opět nezvládli. A v 82. a 84. minutě, po dvou rozích domácí, díky Vrchovskému a Řeháčkovi, otočili zápas ve svůj prospěch. Potřetí za sebou jsme prohráli venkovní zápas poměrem 2:3. Podlehli jsme už Lomnici, Doksům a Bozkovu," uvedl za hosty Jaroslav Kletečka.

CO NA TO TRENÉR?

Železnobrodský tým vsadil v podzimní sezóně na vlastní odchovance a také na „domácí" trenéry. Post kouče u áčka zastává nyní Jaroslav Kletečka. Jak vidí podzimní situaci, po několika neúspěšných zápasech venku, právě on? „Nedokážeme si pohlídat standardky. Průběžně to trénujeme. Bozkováci měli pět vysokých hráčů, my nemáme momentálně k dispozici žádné."

A máte dostatek hráčů?

Hrajeme teď výhradně s našimi odchovanci. Nemáme nikoho cizího. Největší problém nám dělá to, že několik hráčů pracuje v Mnichově Hradišti na tři směny. Ale taková je situace asi všude. Dva hráče bychom ještě potřebovali.

Jak často trénujete?

Scházíme se třikrát týdně. Trénujeme v pohodě, s ohledem na ty, kteří se nám, díky pracovním povinnostem, na tréninku točí, je účast slušná. Jinde, jak slýchám, se schází tak v sedmi osmi hráčích, to nás bývá i čtrnáct. Máme sice trochu slabší kádr, než býval, ale funguje to. Jen výsledky musíme zlepšit.

Jak se chystáte na derby s týmem Semil?

Tam trénují trenéři, kteří byli tady u nás. Takže nás znají. V týmu mají omladinu. A my úplně špatně nehrajeme, ale los máme těžký. Potrápili jsme Mšeno i Hamry. Ale nezvládáme koncovky. Na těch musíme určitě nejvíc zapracovat. Přijďte, derby hrajeme tuto středu v 16,30 doma.

Za Brod: Kopal, Makula, Maryško, Kovář, Král, Picek, Šimek, Aubrecht, Holeček, Šefr M., Kysela (86. Salaba). Branky za hosty: 10. Holeček, 38. Šefr.