JAN CHRAMOSTA

Honzo, vítězným gólem jste rozhodl o výhře. Asi panuje spokojenost s premiérou v jabloneckém dresu, ne?
Naprosto. Takhle nějak jsem si to představoval, že to rozhodnu. Celkově jsem spokojený za tým. Odvedli jsme výborné utkání. Bohužel nám nevyšel vstup, na který jsme se připravovali. Možná jsme pak paradoxně do toho víc šlápli a Teplice jsme jasně přehrávali. Byla tam spousta šancí, a až na konci jsme to definitivně rozhodli.

Opravdu jste si takovou situaci předem představoval?
No je to tak. Představuju si takové situace, přemýšlím o tom zápase předem. Říkal jsem si, že tu penaltu budu kopat zrovna proti Dívovi (Jakub Diviš brankář Teplic) a ono to vyšlo.

Nenahlodala vás rychle inkasovaná branka už z šesté minuty?
Dalších pět až sedm minut nám trvalo, než jsme se z toho oklepali. Byl to první soutěžní zápas po dlouhé době. Pak jsme se do toho dostali a předvedli dobré utkání.

Těch šancí tam bylo pak spousta. I vy osobně jste měl velkou už v prvním poločase, ale Diviše jste nepřekonal.
U té své jsem to měl asi lobovat, to mě mrzí. Ale gólman Diviš tam zrovna dobře vyběhl u té situace. Měli jsme fakt hodně šancí. Už jsem si říkal, panebože mi toho Dívu snad uděláme hráčem kola. Naštěstí se ale převaha ukázala a zaslouženě jsme zvítězili.

Jak jste viděl závěrečnou penaltu?
Přesně nevím, zrovna jsem se nějak otáčel. Cítil jsem tam, že se nějak střetli, rozhodčí to písknul a my to naštěstí proměnili.
S brankářem soupeře Jakubem Divišem se dobře znáš, nebál si se toho, že tě bude mít přečteného?
Abych řekl pravdu, celý týden jsem si to takto představoval (smích). Známe se spolu strašně dlouho. Kopal jsem na něj spoustu penalt. Do poslední chvíle jsem nevěděl, jak to provedu, ale naštěstí jsem se rozhodl dobře.

Mluvili jste spolu po zápase?
Říkal mi, že doufal, že mi jí chytí. Bohužel pro něj, já sem byl teď ten šťastnější.

V prvním soutěžním zápase gól. Myslíš, že sis získal jablonecké příznivce?
Abych si je získal, to budu muset odehrát takových zápasů víc. Celkově jsem ale s premiérou spokojený, především za tým, že jsme to vyhráli.

Čeká vás nějaká odměna do šatny za premiérový start a gól?
Já ne, ale trenér slíbil nějakou odměnu, tak uvidíme.

TOMÁŠ HÜBSCHMAN

Výhra nad Teplicemi určitě na úvod jara potěší…
Bylo to asi víc vydřené než fotbalové. Asi jsme byli jsme lepší a vítězství jsme šli víc naproti. Dá se říci, že to bylo nakonec šťastné, ač jsme měli víc šancí. Některé příležitosti byly opravdu veliké a měli jsme je proměnit. Mohli jsme mít klidně už o poločase větší klid.

Ke konci zápasu jste stupňovali tlak na teplickou branku, bylo hodně rohů a střel. Věřili jste stále, že tížený gól přijde?
On nás přibrzdil ten jejich gól z šesté minuty. Určitě jsme přesně takhle nechtěli začít a pak jsme to začínali honit. Tlak byl větší, jak říkáte a už v první půli tam byly šance, ale to se musí proměňovat.

Už v prvním poločase si po akci Masopusta byl blízko prvnímu gólu v české lize.
Otevřel se tam prostor, Maso (Lukáš Masopust) šel ze strany a já čekal, že tam bude i varianta, že to dá pod sebe, i proto jsem tam běžel až do konce do vápna. Byla z toho střela z okolí penalty, bohužel to tam nepadlo. Snažil jsem se tam hlavně trefit bránu. Dal jsem to ale asi až moc doprostřed, protože gólman tam dosáhl. Kdybych to dával víc k tyči, tak by na to asi neměl.

U vás to nebývá často k vidění, ale dnes jste měl za zápas hned tři zajímavé střelecké momenty.
Ono k tomu asi i přispělo, že jsem dneska chodil na standardky, což se taky dřív nestávalo. Většinou jsem to zajišťoval na půlce, odkud se dávají jen těžko góly (smích). Teď jsem k tomu byl trošku blíž. V druhé půli mi to tam sklepával Luďa Pernica a já to netrefil levačkou, tak jak bych chtěl. Šlo to hodně nad, ale šance to také byla, to jo. Ale hlavně že jsme to dotáhli v druhé půli a jsme šťastní za tři body.

Kdy tedy přijde ten první český ligový zářez?
Já na to netlačím od prvního svého zápasu. Nedostávám tak sám sebe pod tlak, kdy to bude nebo nebude. Ale je pravda že dneska jsem tomu byl asi nejblíž za celou dobu