Češi odehráli sedm zápasů, ani jednou neprohráli a dostali jen tři góly. Stali se miláčky domácího publika a vítězství náležitě oslavili.
Michal Salák prošel ve fotbale Zlínem, Mostem, Pardubicemi, nebo Sokolovem. Má také pestrý futsalový život. Byl kapitánem v pražské Slavii a reprezentaci.

K malému fotbalu jste se dostal od „velkého“?
Ano, od pěti let jsem hrál fotbal v Plzni. Hraju ho dodnes, k tomu se přidal plážový fotbal, malá kopaná a futsal. Na prvním místě je teď pro mne právě futsal, protože pracuji v Německu, kde ho také hraji. A pak samozřejmě na druhém místě je malá kopaná, ve které se nám teď podařil opravdu velký kousek.

Bylo podle vás vítězství na MS jasné od začátku?
Šli jsme zápas od zápasu a každý byl těžký. Francouze jsme porazili 7:0 a Argentinu 10:0. I když to vypadá, že všechno je moc lehké, nebylo to tak. Pro mne nejtěžší bylo semifinále. Když jsme ale nastupovali na finále, byl jsem přesvědčený, že musíme vzít vítězství. A taky se nám to povedlo.

Soupeřům jste nastříleli pořádně branek, to byli tak slabí?
Měli jsme štěstí, to potřebuje každý. Byli jsme nejlepší parta a hráli jsme hodně týmově. Týmovostí jsme všechny přehráli, i když třeba Španělé nebo Brazilci na tom jsou po technické stránce určitě líp.

Jak jste titul oslavili?
Patřičně, už na hotelu. Některé jsme museli budit, aby stihli letadlo. V něm ještě oslavy pokračovaly a pak také v Praze.

Vánoční turnaj v Jablonci byl pro vás tedy oddychový?
Byla to příjemná, odpočinková akce. Rádi jsme přijali pozvání. A bylo to dobré i k tomu, abychom trochu shodili kila, protože o Vánocích budeme asi víc mlsat. Přijedeme ještě na turnaj do Liberce, a to 29. prosince.

Co vás čeká dál?
Hrajeme několik přáteláků v Rakousku, doma s Francií a pak ve Francii. Dostali jsme také pozvání na turnaj v Mexiku. A pak se hlavně budeme připravovat na Mistrovství Evropy.

Tam musíte vyhrát…
Obhajujeme druhé místo z ME v Brně, takže určitě chceme vyhrát a přivézt placku.