Bruna si fotbal zamiloval ve třech letech, kdy dostal svou první merunu. Od té doby žil fotbalem, o tři roky později na bílinské Kyselce začal s prvními tréninky pod odborným trenérským vedením. „Začal jsem hrát díky rodičům. Moje kariéra není ale nijak zajímavá. V Bílině jsem hrál až do dorosteneckého věku, pak přišla puberta a fotbal šel na druhou kolej," líčí sympaťák a především vzorný táta.

Před dvěma lety se jeho manželce Elišce narodila krásná holčička, po které zamilovaný pár toužil. Už v porodnici se ale přišlo na to, že malé miminko je hluché. „Hned jsme začali shánět informace o tom, jak je možné Sárince zajistit kvalitní život. Nejdřív dostala sluchadla, se kterými měla hezké výsledky, ale pořád ji zlobily vysoké frekvence," vzpomíná tatínek David.

Fanoušci na fotbale Teplice - Olomouc
FOTO: Byli jste na fotbale v Teplicích? Krása byla v hledišti i na hřišti

Velkým pokrokem bylo rozhodnutí nechat na jaře dceři voperovat kochleární implantáty. Brunovi těžké období přestáli, operace výrazně pomohla. „Sári slyší krásně. Nyní dochází každý měsíc na logopedii, aby se rozmluvila a měla naději na život, jaký si zaslouží každé malé dítě."

Mezitím David znovu začal hrát fotbal, kamarádi ho přemluvili k oprášení kopaček. „Začal jsem hrát za béčko, postupem času jsem chodil i za áčko a usadil se v něm. Když se narodila Sára, tak jsem chtěl skončit, abych se víc věnoval rodině, ale fotbal mi pomáhal v době, kdy jsme se dozvěděli tu strašnou správu o hluchotě dcerky. Díky němu se na hřišti odreaguju, vyčistím si hlavu."

Bojan Dordić ve formě (vlevo) a v českolipské nemocnici (vpravo)
Zvrat v kauze Varnsdorf: Dordić leží v nemocnici s krvácením do mozku

Zdálo by se, že příběh Davida Bruny má šťastný konec, jenže pravý opak je pravdou. Na začátku října byla jeho milované Elišce diagnostikována těžká forma rakoviny, nádor byl nalezený v břišní bláně a zasáhl okolní orgány. „Eliška je statečná a silná. Podstoupí jakoukoliv léčbu, aby mohla být u toho, jak malá roste," obdivuje David svou drahou polovičku.

Příběh Davida se rychle rozšířil mezi fotbalovou komunitu. Během duelu s Mojžířem se jeho aktéři vzdali prémií na úkor životním trápením postižené rodiny. „Moc všem děkuji. Také naší bílinské kabině, která mi velmi pomáhá. Reakce všech mě dojaly. Zase se ukázalo, jak moc je fotbal pro mě důležitý, díky němu mám víc sil se se vším poprat."

Sport fotbal I.B třída skupina A Chuderov (modrá) Malšovice
Nechutné! Ukrajinec Tabunchyk byl v Českých Kopistech pod palbou urážek

David Bruna věří, že i druhá životní zkouška dopadne dobře. Jeho přátelé založili na webu donio.cz sbírku pro Elišku a Sárinku, zájemci můžou přispět libovolnou částkou. Výtěžek sbírky bude určen na náklady spojené s Eliščinou léčbou, dále bude použit na náklady spojené s léčbou malé Sárinky a v neposlední řadě na běžné výdaje celé rodiny, jelikož David bude muset nyní zastat roli jak otce, tak matky na plný úvazek, což bude velmi finančně náročné pro celou rodinu. Doposud bylo vybráno téměř 700 tisíc korun.