Velké Hamry B - Desná 1:1 (1:0)

„Do naší branky se opět postavil neohroženě trenér. Domácí byli posílení několika hráči kádru vedoucího mužstva krajského přeboru, a tak byli favoritem utkání. To v úvodu utkání potvrzovali, měli na vrch a naše mužstvo odvracelo několik slibných příležitostí domácích i se štěstím. Branku jsme inkasovali již v 10. minutě, po hrubé chybě v naší rozehrávce, kdy se zadarmo dostal k balonu Mihálik a přesnou ranou nedal našemu gólmanovi šanci – 1:0," popsal zápas od úvodního hvizdu vedoucí desenského týmu Petr Kopal.

Ilustrační foto.
Lučany bodovaly v obou fotbalových zápasech

O dvě minuty později mohlo být ještě hůř. Po rychlé akci se dostal k tutovce V. Prousek, jeho střela byla naštěstí nepřesná. Desná zahrozila až v 35. minutě V. Kořínek po samostatné akci pronikl do vápna, jeho přihrávka však adresáta nenašla. „Ve druhé půli jsme postupně hru vyrovnávali, ale první velkou tutovku měli opět domácí. Po naší ztrátě balonu na polovině domácích šel sám na Křemena Žitka. V dobré příležitosti mířil naštěstí vedle," popsal další minuty utkání Petr Kopal.

V 68. minutě, po rohu, se dostal k zakončení Skrutek, ale domácí obrana nebezpečeí odvrátila. "V 75. jsme nezakončili akci po rohu a z půlky hřiště pelášil na naši branku opět trestuhodně nehlídaný Žitka. Ale k překvapení všech „zařízení“ netrefil. Poté jsme začali hrozit my, tlačili jsme se do útoku a začali domácí přehrávat," popsal závěr Petr Kopal.

V utkání okresního přeboru II. třídy Rychnov - Zásada bojovala obě mužstva o další důležité body k postupu do vyšší soutěže. Vyhrál Rychnov 4:2.
FOTO: Rychnov obsadil čelo tabulky. Porazil Zásadu

V 80. minutě našel přesným centrem Ježek V.Kořínka, ten hlavičkoval těsně vedle. O minutu později V. Kořínek se rozhodl pro samostatnou akci, bohužel brankář domácích vyběhnutím zmenčil úhel a desenský střelec ho nastřelil. „Vyrovnání jsme se dočkali v 85. - Šindelář vyhrál souboj, posunul Sekaninovi, který unikl po pravé straně a centrem našel ve vápně V. Kořínka. Ten hlavičkoval tentokrát přesně k tyči – 1:1.“