Železný Brod - Mírová 5:2 (2:0)

Železný Brod byl v pohárovém utkání se soupeřem, který hraje o třídu níž, lepším a aktivnějším týmem od prvních minut zápasu. Svou převahu dokázal Brod vyjádřit také gólově, kdy se nejprve trefil Holeček a ve 20. minutě jej následoval Aubrecht. Ten se však při zakončení zranil a musel střídat.

To však nic nevzalo na aktivitě Brodu a stále drželi soupeře na jeho polovině. Krátce po změně stran přidal druhou branku domácích znovu Holeček a bylo to již 3:0. Mírová již byla pomalu smířená s porážkou, ale domácím tento stav nestačil. Po hodině hry dával na 4:0 Wanacki a pátý zásah Železného Brodu zaznamenal hrdina zápasu Holeček, který tak zkompletoval hattrick.

Po páté brance ale domácí trochu přestali hrát a hosté toho využili, když nejprve vstřelil branku ze sporné penalty Jíra a tentýž hráč se pak ještě jednou prosadil po standardní situaci. To již ale nic nezměnilo na tom, že si Železný Brod zajistil postup do dalšího kola krajského poháru.

„Výkon byl dobrý, ale mrzí nás ten výpadek v závěru. Za stavu 5:0 už kluci neměli dál motivaci dohrát zápas ve stejném tempu do konce," poznamenal k utkání trenér Brodu Luděk Hnídek.

Branky Brodu: 12., 47. a 65. Holeček, 20. Aubrecht, 59. Wanacki. Rozhodčí: Noháč, ŽK: 1:2. Diváků: 50. Ž. Brod: Kordík - Král (46. Maňkoš), Berka, Kotlár (55. Makula), Kovář - Wanacki, Maryško, Havrda, Hadač P. - Aubrecht (21. Vozka), Holeček.

Desná - Ruprechtice 4:1 (1:1)

Desenští fotbalisté přivítali v prvním kole Poháru LKFS účastníka I. B třídy z Ruprechtic. Výkon favorizovaného týmu z krajského přeboru ale nebyl dobrý a rozhodnutí o výsledku přišlo až ve druhém poločase.

Desná se sice dostala do vedení z penalty, kterou proměnil Pipek po faulu brankáře na Pfeifera, ale namísto zvýšení tlaku na soupeře přišlo polevení a Ruprechtice cítily šanci. Jasnější obrysy dostala možnost zvratu utkání v 26. minutě, kdy Dědič využil nedůrazu domácí obrany a vyrovnal na 1:1. Tak skončil i první poločas, protože žádná z dalších příležitostí Desné nebyla dotažena do konce a branka nepadla.

Po očekávané bouřce v kabině od trenéra Vokála se výkon týmu zlepšil a bylo to na hřišti znát. Nutno říct, že Ruprechticím docházel s přibývajícím časem kyslík a únava se začala projevovat. V 58. minutě se po přihrávce Kořínka prosadil Kobylka a nasměroval domácí k postupu. Hosté již neměli sílu na odpověď a navíc v 76. minutě dával na 3:1 Pfeifer po přesné nahrávce od Blažka. V samotném závěru si ještě vylepšil gólový účet Pipek a stanovil konečné skóre na 4:1.

„Nedokázali jsme v prvním poločase našeho soupeře přehrát i přesto, že od desáté minuty hrál o deseti hráčích. Hosté přijeli jen s jedenácti hráči a jeden se jim v této minutě zranil. Nakonec jsme splnili povinnost a v utkání jsme zvítězili. Předvedená hra však byla nejhorší z celého našeho přípravného období," komentoval utkání vedoucí týmu Desné Petr Kopal.

Branky: 12. z pen. a 88. Pipek, 58. Kobylka, 76. Pfeifer - 26. Dědič. Rozhodčí: Brož A., bez karet. Diváků: 30. Desná: Žanta - Blažek, Hudec, Křemen, Albert - Smoleňák - Pfeifer, Kořínek, Kopal - Kobylka, Pipek.

Velké Hamry - Krásná Studánka 1:1 (0:0) PK 2:3

V prvním ostrém jarním testu čekal na Velké Hamry tým Krásné Studánky. Vzhledem k tomu, že na hřišti ve Velkých Hamrech je ještě sníh, odehrál se zápas na umělé trávě v Desné. Zápas s týmem I. A třídy ale Hamry nevyhrály a prohrály po penaltovém rozstřelu.

Od začátku zápasu ale domácí Hamry dominovaly a byly výrazně lepším mužstvem. Nicméně se domácím nedařila koncovka a gól stále nepřicházel, byť si svěřenci trenéra Mařase vypracovali řadu slibných příležitostí. První dějství pohárového zápasu tak skončilo bez branek.

Po změně stran pokračovala hra v podobném duchu jako dosud, ale domácí darovali hostům vedoucí branku, když chyboval v rozehrávce Prousek L. a hostující útočník neměl problém prostřelit brankáře Blahnu. O tři minuty později se však Velké Hamry konečně dočkaly branky, když měl přesnou mušku Prousek V., kterého do úniku vyslal přesnou kolmicí Mihálik. To bylo ale z druhého dějství vše a vzhledem k tomu, že zápas skončil nerozhodně, přišel na řadu penaltový rozstřel. V této loterii byli úspěšnější hosté, kteří se tak mohli radovat z postupu do dalšího kola.

„Ve druhém poločase pak fotbal upadl k průměru, místy až podprůměru. Na penalty byli šťastnější hosté, kteří proměnili všechny tři pokutové kopy. Za nás svůj duel nezvládl Mihálik," řekl po utkání trenér Hamrů Vladimír Mařas.

Branka Hamrů: 63. Vl. Prousek. V. Hamry: Blahna - Prousek L., Kříž, Stolín (65. Zajíček), Jiříkovský (69. Szirti) - Průcha, Mihálik, Prousek R., Kobr - Miček, Prousek V.

Další výsledky 1. kola Poháru LKFS: Doksy- Bukovany 3:1, Mimoň - Skalice 0:8, Hrádek - Dubice 2:0, Hejnice - Višňová 0:7, Doubí - Cvikov 2:2 PK 4:5, VTJ Rapid - Rozstání 5:0, Pěnčín - Bozkov 4:3, Sedmihorky - Rovensko 6:0, Košťálov - H. Branná 2:3, Jablonec n. J. - Jilemnice 3:2, Turnov B - Lomnice odloženo.

Los 2. kola (24. dubna 17.00 hodin): Skalice - Doksy, Hrádek - Višňová, Cvikov - VTJ Rapid, Kr. Studánka - Desná, Ž. Brod - Pěnčín, Sedmihorky - vítěz Turnov B/Lomnice, H. Branná - Jablonec n. J.