S terénem na „fotbalovém poli", na kterém se fotbal dal hrát opravdu jen stěží, jsme si nakonec poradili a jednoznačně porazili domácí válečníky," řekl k zápasu I.A třídy vedoucí mužstva Petr Kopal.

První zahrozili domácí v 8. minutě, ale hlavička šla nad desenskou branku. Desná odpověděla ve 13. minutě rovněž hlavičkou Špačka nad a v 16. nevyužil tutovku Pivnička, který nastřelil v tutovce gólmana. Do vedení se hosté dostali ve 23., když nejprve přežili závar ve svém vápně a poté po rychlé akci našel Pivnička lobem přes vybíhajícího gólmana Špačka, který mířil přesně a dal na 0 : 1. Ve 25. si poradil Žanta s domácím trestným kopem i s následnou dorážkou. A poté nařídil rozhodčí nesmyslnou penaltu, Žanta ji domácímu Kopicovi zlikvidoval.

Ve 48. zatlačil Pivnička na domácího Bláhu a ten lobem překonal vlastního gólmana a zvýšil tak na 0 : 2. V 57. našel přihrávkou pod sebe Šulc na penaltě Pfeifera a ten nadvakrát překonal gólmana a zvýšil na 0 : 3. V 67. si poradil Žanta s nebezpečnou příležitostí domácích. Trestný kop Šulce z 69. minuty si našel cestu do sítě . Hosté se mohli radovat, bylo to 0 : 4. V 70.se dočkal vyloučení Sekanina po druhé žluté kartě. V 71. přišla rychlá akce a přesná střela na vzdálenější tyč Pivničky na 0 : 5. A v 88. centr do vápna dopravil do sítě Pfeifer a dal tak na 0 : 6. „V utkání jsme byli jednoznačně lepším mužstvem, na terénu, který se jen těžko dá nazvat „fotbalovým trávníkem" desenští svého soupeře jasně přehráli, domácím se dokázali vyrovnat v tvrdosti v soubojích. A fotbalově jsme je jednoznačně předčili a zaslouženě jsme si odvezli tři body," uvedl spokojený vedoucí desenského týmu Petr Kopal.

Desná: Žanta, Kulhánek, Kořínek (78. Kumbera) Křemen, Kovář, Šulc, Sekanina, Pfeifer, Kopal (86. Preisler), Pivnička, Špaček.