Jablonecký prvoligový tým se v rámci letní přípravy zúčastní tuto sobotu kvalitně obsazeného turnaje čtyř ligových mužstev v Čelákovicích u Prahy, kde odehraje dva zápasy.

Tradice pokračuje

Letní mezinárodní turnaj ligových týmů o takzvaný „Ministerský pohár" navazuje zvolna na předchozí úspěšné ročníky, kdy v Čelákovicích týmy bojovaly v rámci letní přípravy o „Pohár starosty města Čelákovic". Na malebném stadionu „U Hájku" je v sobotu 27. června na programu druhý ročník této oblíbené akce, letos i za účasti jabloneckého klubu.

Přijede i Bratislava

Na turnaji se dále představí pražská Slavia, Zbrojovka Brno a zahraniční zastoupení obstará slovenský účastník předkol Evropské ligy Slovan Bratislava.

Turnaj pořádá místní tým SK Union Čelákovice, spolupořadatelem je také Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Jablonecký klub se v Čelákovicích naposledy představil v roce 2012, z prvenství se na stadionu U Hájku radoval v roce 2005. Program letošního turnaje startuje už v 9,45 hodin prvním semifinálovým zápasem Slavie se Slovanem Bratislava. Jablonecké mužstvo se představí od 11,15 hodin v druhém semifinálovém duelu proti Zbrojovce Brno. Vítězové ze semifinálových dvojic se utkají ve finále, ještě předtím se střetnou poražení semifinalisté v boji o třetí místo.

Co říkají pravidla?

Všechny zápasy se podle pravidel turnaje hrají na dvakrát čtyřicet minut. Kluby mohou vícekrát střídat, do utkání navíc může zasáhnout až osmnáct hráčů z jednoho týmu. V případě vyloučení hráče nesmí potrestaný fotbalista nastoupit v následujícím duelu.

Pro jablonecké hráče je turnaj pokračováním letní přípravy, do které se postupně zapojují také nové posily.