Železný Brod B - Plavy A 4:1 (2:0)

Brod byl do tohoto zápasu poslední s jedním bodem, ale na hřišti to moc znát nebylo. Hosté měli sice ze začátku zápasu dvakrát možnost přečíslení 3 na 1 nebo 4 na 2, ale trestuhodně odmítli jít do vedení. A domácí borci je obratem potrestali a v desáté minutě šli do vedení Markem Šefrem.

Plavy nehrály dobře a na velkém prostoru místního hřiště se těžko orientovaly a nestíhaly nebezpečné výpady domácích. Za Brod hráli dnes velice dobře dva hráči, a to Marek Šefr a Luboš Havrda, kteří prakticky sami rozhodli celé utkání. Na rozdíl dvou branek po další chybě a brejku dali domácí ve 30. minutě. Hostující mužstvo zaostávalo ve všem. Prostorová orientace, rychlost, bránění, kombinace a vražedné chyby při jednoduché rozehrávce. Přesto se občas podařilo na velikém prostoru si párkrát přihrát a jednoduše se dostat do koncovky, ale tam to byl další velký problém, a to zakončení. A po nuceném střídání Sitarčíka v 15.minutě se ještě znásobil.

Druhý poločas Plavy hru mírně zlepšily a rázem začaly domácí přehrávat. Domácí jakoby přestávali stíhat. Nebezpeční Šefr s Havrdou se nedostávali tolik do hry a Plavy začaly zahazovat šance jako na běžícím pásu. Domácí hru omezili na bránění a odkopy hledali hráče Brodu číslo 10 nebo 12 a kupodivu to úplně stačilo. Plavy sice snížily po trestném kopu z dvaceti metrů Lupou, ale ostatních snad šest jasných šancí zazdily a po chybách v obraně ještě dvakrát inkasovaly. „I když o třetím a čtvrtém gólu Brodu bychom se mohli pobavit s hlavním resp. s pomezním rozhodčím, kdy oběma brankám předcházely přestupky domácích. Ale to zápas nerozhodlo,“ uvedli k zápasu hráči Plavů.

„Dnes celkově špatný výkon, chyby vzadu, vázla rozehrávka i mezihra, přesto všechno bylo spoustu šancí vpředu, ale bez využití. Do příště je nutno zlepšit vše a vrátit se ke hře, kterou jsme se prezentovali doposud a urvat body poctivým výkonem v domácím utkání,“ řekl za hosty Luboš Tomíček, předseda FK Plavů a připomenul, že další zápas hraje áčko v sobotu 23.9. 16:30, a to proti týmu Košťálov-Libštát B.

Rozhodčí: Švajdler, Mizera, Minář ( delegát Horáček )
ŽK: 2:1 ČK 0:0
Branky Plavy: Lupa
Branky za Železný Brod: 2 Šefr, Musílek, Havrda
Za Plavy: Škaloud, Večerník (60.Lédl), Plný, Jelínek, Jón, Rimský, Lejsek L.,Lupa, Toman, Černý L., Sitarčík, (15.Gallyas (60.Svačina))
Za Železný Brod B: Mařík, Škaloud, Vozka, Šefr, Kučera, Havlíček, Havrda, Šťastný, Šefr, Musílek, Burkoň, Plachý, Paldus, Krejčí, Ducháček