Ohlasy na prvoligový zápas FK Jablonec proti Mladé Boleslavy neobsahovaly žádné superlativy. Proč také? Domácí podlehli soupeři 1: 2. „Mužstvo zklamalo, v naší hře byl velký chaos," řekl Jan Dočkal, legenda jablonecké kopané.

Skončilo utkání obrovským zklamáním pro jablonecké fanoušky?

To určitě. A nejen pro fanoušky, ale předvedená hra našeho mužstva musela být zklamáním i pro vedení klubu. Tohle byl nejhorší výkon podzimní části.

V čem?

Ve všem. V pohybu, kombinaci, hráči byli těžkopádní, u všeho byli později. Ale hlavní vinu špatného výkonu vidím v tom, že se nenašel hráč, který by tomu dal nějaký řád. Hosté si pohlídali konstruktivního Pospíšila a středová řada jakoby neexistovala. Postupem času bylo vidět, že mužstvo znervóznělo a začalo kazit přihrávky. A došlo to až k tomu, že jsme ve druhé půli snad ani nevystřelili na branku soupeře. Tedy kromě penalty.

Zdálo se, že hráči chvílemi nevědí, co a jak mají hrát.

Souhlasím. Chyběla nám organizace hry. A ještě jednou se opakuji. Ve středu hřiště se nenašel hráč, který by tu hru usměrnil. Pospíšil byl dobře hlídaný a moc se mu nedařilo. Bohužel tam nebyl další, který by pomohl. Hübschman přece není typ hráče, který by pozvedl naši útočnou hru, ten tam je na jinou práci. Škoda, že je v poslední době méně vidět Greguš. Jsem hodně zklamaný a utkání se hodnotí velmi těžko. Mám dojem, že už zápas v Ostravě naznačil, že forma mužstva není dobrá.

Co útok?

Jakej? Dopředu nám nic nešlo. Na hrotu se pohyboval Vágner, ale za první poločas šel do vápna pouze jeden centr ze stran! Takový hráč tam přece ty balony potřebuje. Tohle je otázka krajních obránců a dneska tam nebyli. Musím vzpomenout Filipa Nováka, který nám právě v tomhle moc chyběl. Za celý zápas jsme si nevypracovali snad jedinou gólovou šanci. Ta hra byla chaotická a začínalo to už od obránců. Neustálé nakopávání balonů do jejich a za jejich obranu soupeř lehce přečte.

Takže se dá říct, že Boleslav vyhrála zaslouženě?

To určitě. Přitom se mi zdálo, že nepředvedla nic oslnivého. Ale byla živější a hlavně dopředu díky rychlosti a kombinaci víc nebezpečná.

Takže prohru vidíte ve hře záložní řady?

Naprosto. Naše záloha za celých devadesát minut nebyla schopna usměrnit hru směrem k soupeřově brance. Od záložníků jsem za celý zápas neviděl kloudnou přihrávku do trestného území. Dneska jsme prostě góla ze hry dát nemohli.

Presink domácích jakoby byl a nebyl.

Přesně! Někdo do presinku šel, někdo ne, takhle to přece nejde. Mezi jednotlivýma řadami byly až příliš velké mezery, nestíhali jsme. Vezmi si třeba hru našich krajních obránců. Jejich útočná podpora byla malá.

Jak tedy zápas zhodnotíte?

Nerad to říkám, ale utkání se našemu mužstvu vůbec nepovedlo. Vždyť ti samí hráči nám proti Příbrami, Spartě nebo v Evropských pohárech ukázali, že fotbal hrát dovedou a já jim věřím. Ale tohle byl skutečně nejslabší výkon podzimní části. Teď je třeba se rychle probudit a navázat na tu formu, kterou měli. A oni ji na jaře v lize měli.

Autor: Vlastimil Cakl