Důležité body přivezli desenští fotbalisté z liberecké Letné, kde hráli další utkání I.A třídy. A právě tam se také za pochodu rodí pěkný sportovní areál, který bude chloubou Rapidu. Hrálo se na hřišti s přírodní trávou, která však byla velmi tvrdá.

Od úvodního hvizdu měli více míč na kopačkách domácí hráči, ale překonat desenského brankáře Žantu se jim za celé utkání nepodařilo. A tak ke třem bodům nakonec stačila Desenským jedna povedená střela. Po většinu utkání se hrálo mezi šestnáctkami. Domácí se dostali do první vážnější příležitosti v 15. minutě, kdy po zahraném rohu vytěsnil Žanta nebezpečnou hlavičku domácích na další roh, ze kterého již domácí nezahrozili.

Ve 28. minutě prošel míč vápnem hostů k domácímu Kejdanovi, který našel připravenou náruč hostujícího gólmana. Ve 39. minutě zastavilo střelu z trestného kopu domácího Halamy břevno desenské branky. Ve 42. minutě vstřelili hosté gól, který nakonec rozhodl také o výsledku utkání. Po rychlé akci nabídl přihrávkou pod sebe balon na hranici vápna Pivnička Sekaninovi, který z rohu vápna překonal střelou pod břevno na vzdálenější tyč domácího gólmana 0 : 1 .

Šance jim ale nedali

Ve druhé půli měli domácí místy drtivý tlak, ale své příležitosti nedokázali využít. „Do tutové šance jsme je nepustili, někdy s vypětím všech sil a někdy i se štěstím. Ve 48.minutě se uvolnil domácí Barbořák a mířil však vedle naší branky. V 63. minutě jsme zahrozili z trestného kopu, který zahrával Kořínek na svého bráchu. Jeho střelu domácí gólman odvrátil na roh," popisoval momenty utkání vedoucí desenského mužstva Petr Kopal. V 65. minutě mířil v dobré pozici domácí Böhm vedle branky Desné. Pět minut před koncem se uvolnil Barkořák, který mířil na vzdálenější tyč. Střela šla vedle. „V 86. minutě jsme mohli pojistit vedení, Nguyen vysunul Pivničku, ten postupoval sám na brankáře, ale ten si s jeho střelou na bližší tyč poradil a vyrazil ji na roh," popsal závěr utkání Petr Kopal.

Za Desnou: Žanta - Kulhánek P., Kořínek, Křemen (60. Mejsnar), Kopal Sekanina, Nguyen, Holman (62. Šindelář), V.Kořínek, Pfeifer Pivnička. Rozhodčí: Vydra. Diváků: 50. ŽK: 0 : 4 (Holman, P.Kořínek, Mejsnar, Kulhánek)