Jablonec po domácím propadáku s Příbramí nečekaně uspěl v Edenu, a to o výhru přišel až v úplném závěru. Hosté vedli od 73. minuty po vlastní trefě Michaela Lüftnera, na konci vyrovnal Bosňan Muris Mešanovič na 1:1.

Jablonec byl lepší, hrdinou zápasu se stal domácí brankář Jiří Pavlenka, jenž vychytal celou řadu šancí.

Jednu z nich měl v 23. minutě záložník Michal Trávník, který šel sám na slávistického gólmana. „To jsem úplně zazdil. měl jsem střet myšlenek. Nakonec mi míč skočil a pak už bylo pozdě," litoval nešťastník.

Trenér Klucký: Zasloužili jsme si víc

O dvacet minut později zase únik ideálně nezakončil další jablonecký středopolař Vojtěch Kubista. „Pavlenku jsem chtěl kličkou obejít, ale jak je dlouhý, tak mi míč vypíchl," popisoval. A tak rozhodly až už zmiňované góly v závěru.

„Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že si odtud odvezeme bod, asi bychom to brali, ale dneska jsme si zasloužili tři. Bohužel nepodařilo se nám proměnit šance, přitom nájezdy jsme zrovna v týdnu trénovali a na tréninku nám to šlo," uvedl jablonecký trenér Zdeněk Klucký a jedním dechem dodal: „Hru Slavie jsme měli nastudovanou., taktiku jsme zvolili podobnou jako Zlín, který tady uspěl v poháru."

Fotbalová liga, 26. kolo:

Slavia Praha - FK Jablonec 1:1 (0:0)

Branky: 90. Mešanovič - 73. vlastní Lüftner
Rozhodčí: Zelinka - Paták, Antoníček. ŽK: Ščuk, Hušbauer - Hrubý, V. Kubista. Diváci: 15.873

Slavia: Pavlenka - Frydrych, Lüftner, Deli (56. Barák), Flo - Ngadeu - Sýkora (74. Mingazov), Ščuk, Hušbauer, Zmrhal (63. Mešanovič) - Škoda
Trenér: Šilhavý

Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - Hübschman - Diviš, V. Kubista, Pospíšil (90. Breda), Trávník - Mihálik (74. Považanec)
Trenér: Klucký