Ale voda rychle vsakovala, a tak dal hlavní rozhodčí Pavlů pokyn, ať se jdou hráči rozcvičit. Oba týmy vstoupily do zápasu aktivně a v rámci rivality takříkajíc šly do všeho naplno. Ve 12. minutě Desná zahrávala trestný kop a po centru na hranici šestnáctky se obrana s domácím gólmanem nedomluvila a Přemysl Kořínek hlavou otevřel skóre utkání. Vedení však hosté udrželi pouze do 25. minuty, kdy se střelou z dálky prosadil i kapitán Pěnčína Pavel Matějček. A za dvě minuty domácí přidali druhou branku, kterou vstřelil obstřelením vyběhnuvšího gólmana hostů z pravé strany pronikající Ferenc.

Obě mužstva si pak do konce poločasu vytvořila několik dalších šancí. Pěnčín byl ke vstřelení dalšího gólu blíž, ale do kabin se odcházelo za stavu 2:1.
Do druhého poločasu vstoupili hosté lépe a v 50. minutě se svým důrazem a fotbalovostí na malém vápně prosadil Vratislav Kořínek a vyrovnal na 2:2. Naštěstí domácí celek si po čtyřech minutách vzal opět vedení na svoji stranu, když se trefil Hušek, aby ten samý hráč v 60. minutě doklepl míč do sítě a zvýšil na 4:2. V 68. na 5:2 zvýšil Jirka Bém a s hosty to v tu chvíli nevypadalo vůbec dobře.

Ilustrační foto
Plavy doplatily na absenci. Inkasovaly tři góly a prohrály

Desná si ale vytvořila několik opravdu dobrých střeleckých příležitostí, ovšem v domácí bráně doslova čaroval Pivrnec a snížení nepřipustil. V 84. se ve vápně hostí prosadil Řezníček, který byl na hřišti coby střídající hráč sotva tři minuty a zaznamenal svoji první branku v pěnčínském dresu, což kvitoval nejvíce domácí pokladník. Brankový účet Pěnčína uzavřel sedmým gólem v 87. minutě další střídající hráč Heinrich, který strávil na vlastní žádost převážnou část tohoto utkání na střídačce.

Hostům se z poslední akce podařilo snížit na 7:3 opět Vráťou Kořínkem, který zakončil střelou samostatnou akci v 90. minutě, ale to již pěnčínská obrana k bránění přistoupila, s vidinou konce utkání, hodně ležérně a pro takového útočníka nebyl problém překonat domácího brankáře.

V zápase krajského přeboru si tři body na své konto připsali domácí. Železný Brod - Doksy 4:0 (2:0)
Železný Brod dál válí, z finálové šestky má nejvíc bodů

Jelikož už hlavní rozhodčí nenechal ani po gólu rozehrát, mohli si domácí hráči užít děkovačku od hrstky svých příznivců, kteří je za vítězství odměnili potleskem. I domácí trenér společně s realizačním týmem po zápase zářili spojeností s předvedenou hrou, nasazením, bojovností a konečně i se střeleckou potencí, když už v druhém zápase po sobě zaznamenali jeho svěřenci sedm branek. „To je od nás ta nejlepší pozvánka na sobotu 16. června, kdy od 17 hodin opět na domácím stadiónu přivítáme v posledním kole dalšího atraktivního soupeře, a to celek Mšena B,“ vzkázal za celé mužstvo trenér Pěnčína Luboš Pumrle.

Ilustrační foto
Doma se nedařilo. Železný Brod prohrál s Albrechticemi

Vedoucí Desné Petr Kopal: „Po vydatném dešti se hrálo utkání na těžkém terénu. Ujali jsme se vedení, ale po dvou „slepených“ gólech jsme v poločase prohrávali. V úvodu druhé půle jsme srovnali stav, ale naše defenziva poté nepochopitelně chybovala a vlastně nabídla domácím několikrát pohodlně skórovat a bylo po fotbale.“

Sestava Pěnčín: Pivrnec, Hušek, Fajfr, J. Matějček, P. Matějček, Ferenc, Lang, Bejda, Pumrle, Halama,Bém, Heinrich, Záveský, Čížek, Ondrejček, Řezníček, I. Matějček
Desná: Mucska, Kopal. P. Kořínek, Šindelář, Ježek, J. Kořínek, Skrutek, Pfeifer, Sekanina, V. Kořínek, Veselouš, Kovář, Křemen, Karel, Mladonický
Branky: 25. P. Matějček, 27. Ferenc, 54. a 60. Hušek, 68. Bém, 84. Řezníček, 87. Heinrich - 12. P. Kořínek, 50. a 90. V. Kořínek.
Rozhodčí: Pavlů. ŽK: 2:0. Diváků: 40.