Nejen toto umístění, ale především i herní projev hráčů v derby byly příslibem, že FK Jablonec by se mohl zviditelnit i v evropské konfrontaci. Mezinárodního fotbalového turnaje pod názvem 3. Internationaler U13 Klauenberg Pfingstcup 2019 se zúčastnilo 48 týmů z osmi evropských zemí (Německo, Dánsko, Švédsko, Rusko, Ukrajina, Polsko, Česko a Nizozemsko).

MĚLI JEDENÁCT ZÁPASŮ

„Dvoudenní turnaj se hrál již na velkém hřišti, s časem utkání dvaadvacet minut a systémem 10+1 s možností vystřídat maximálně čtyři hráče. Všechna utkání se řídila dle pravidel Německé fotbalové asociace,“ uvedl k turnaji vedoucí týmu.

Cenné zkušenosti předával na tréninku divizních Slatiňan v rámci projektu Kopeme za fotbal bývalý reprezentační trenér Petr Rada. Do bojů o divizní záchranu se budou velmi hodit.
Nevyzpytatelný los. Jablonec čeká v boji o Evropskou ligu exotika

První den byly na pořadu zápasy v základních skupinách a druhý den pak o celkové umístění. Na každý tým tak čekalo celkem jedenáct utkání ve dvou dnech.

Jablonecký tým vzhledem ke vzdálenosti 520 km, odcestoval o den dřív velký fotbalový stadion VfL Wolfsburg s kapacitou 30 000 diváků. Všichni hráči si vyzkoušeli atmosféru, kterou zažívají bundesligoví fotbalisté v šatně, v zákulisí a při nástupu před utkáním, včetně doprovodné hudby. Součástí prohlídky stadionu byl i vstup do interaktivního muzea s anglickým průvodcem, kde si trenéři, hráči i jejich rodiče zábavnou formou vyzkoušeli své fotbalové dovednosti. Večer pak dojeli do Hannoveru.