Stráž p. Ralskem - FC Pěnčín 0:7 (0:4)

Hned z první útočné akce ještě sice gól nepadl, ale po následně rozehraném rohovém kopu Patrika Ference se již radovali, protože na zadní tyči si balón do vlastní sítě srazil domácí hráč. Rychlý gól Pěnčín uklidnil, zato domácí v obranné fázi zjevně nestíhali a kupili chybu za chybou. "Bohužel, jak již je naším zvykem, začali jsme pálit i ty nejtutovější tutovky. Pumrleho i Huška vychytal domácí gólman. Až v 25. minutě zvýšil na 0:2 Roman Hušek. Domácí tým se v útočné fázi nebyl schopen zabydlet na delší čas před soupeřovou brankou, a tak pár nakopnutých balónů za pěnčínskou obranu posbíral brankář Pivrnec, který společně s obranou řízenou Heinrichem zlikvidovali i několik závarů po rohových kopech.

Ilustrační foto
Desná si diktovala. Útočný fotbal přivedl domácí ke třem bodům

Ve 36. minutě se měnilo skóre na 0:3, protože přišla paráda hrajícího trenéra Luboše Pumrleho, když nádhernou střelou z voleje z hranice velkého vápna vymetl šibenici domácích a doslova na pár okamžiků oněměl celý stadion. Další šance gól do sítě domácích nepřinesly, ani sólový nájezd Zapadla. Závěrečné slovo prvního poločasu, ve kterém ještě hlavní rozhodčí nepískl proti domácím jistou penaltu za podražení pronikajícího Pumrleho, si vzal Ferenc a střelu zpoza vápna otřel o pravou tyč domácí branky a uzavřel tak skóre prvního poločasu na 0:4.

V kabinách se hráči pouze hecovali, aby neupadli ve druhém poločase do herního útlumu, jako tomu bylo minulý týden proti Ruprechticím, kdy po jasném poločasovém vedení jsme se na konci zápasu strachovali o výsledek. "Naštěstí jsme v aktivitě tentokrát nepolevili, a i nadále jsme určovali ráz zápasu. V 56. minutě se prosadil podruhé Hušek, aby o 5 minut později završil hattrick, když si až k postranní čáře doběhl pro nakopnutý balón," popsal další minuty utkání trenér Pumrle.

Ilustrační foto
Proměňovat šance se Hamrům tentokrát nedařilo

Hušek vyhrál souboj s domácím obráncem a překvapivou střelou na zadní tyč zvýšil na 0:6. Až poté se domácí hráči v útocích dostávali před pěnčínského brankáře, který si obranou řekl, že na tomto stadiónu dnes gól domácím nedopřejí a místní příznivce, kteří toužili alespoň po čestném úspěchu, přiváděli do stavu zoufalství.

"I my jsme však stále dopředu byli nebezpeční a střely Zapadla a Béma skončily jen těsně mimo domácí svatyni. Závěrečnou gólovou pečeť na velmi herně i výsledkově podařený zápas dal v 87. minutě, kdo jiný než autor i čtvrté branky v utkání Roman Hušek, kterého ihned po dosažení branky trenér stáhnul ze hřiště, aby si užil standing ovation od spoluhráčů a příznivců hostů, kterých dorazila početná skupina," dodal k utkání kouč Pěnčína.

Z pohledu z lavičky, nebylo v tomto zápase hráčům Pěnčína co vytknout, protože všichni předvedli precizní výkon, kde nechyběla agrese, rychlost, důraz v osobních soubojích, fotbalovost, úspěšná střelba ze střední vzdálenosti a hlavně týmovost, když jeden makal za druhého, obránci blokovali střely a gólman Pivrnec prostě domácím radost nedopřál. "Hráčům jsme pogratulovali k vítězství, které nás v tabulce posouvá před dnešního soupeře a již se těšíme na další zápas, kdy na domácím stadiónu v sobotu 9.6. od 17. hodin již podruhé v krátkém časovém sledu přivítáme hráče Desné (zvítězili jsme v pohárovém utkání).

Sestava: Pivrnec, Heinrich, J.Matějček, P. Matějček, Hušek, Ferenc, Zapadlo, Lang, Pumrle, Fajfr, Bém, Karagi, Ondrejčík, I. Matějček, Řezníček
Branky: 4 Hušek, Roll, Pumrle Ferenc