Na utkání se nebývale koncentrovali a, i když opět několik hráčů chybělo, nastoupili zřejmě v nejsilnější možné sestavě. Po necelých pěti minutách vedli 5:1 a hosté ještě alespoň v náznacích vzdorovali do patnácté minuty, kdy byl průběžný stav 11:6, přičemž hosté třikrát skórovali ze sedmičky specialistou Hejlem.

Na druhé straně v řadách domácích doslova řádil Hána, který z oněch prvních šesti branek domácích vstřelil pět.

Následně se hra uklidnila. Hosté se nemohli probít přes důraznou a pohyblivou domácí obranu a Pragováci získávali poměrně snadno míče po jejich technických chybách a skvělých zákrocích gólmana Hlinky. Skórovali převážně z rychlých protiútoků či zakončení z druhé vlny a skóre v jejich prospěch narůstalo až na rekordní rozdíl o přestávce 20:8.

Jestliže v úvodu utkání se hrálo oboustranně v rytmu kvapíku, tak vstup do druhé části hry byl pouhý ploužáček. Obrany na obou stranách výrazně přehrávaly útočné snažení a skóre se během prvních deseti minut posunulo jenom o tři branky na 23:8.

Při několikanásobném vyloučení domácích borců se dostali ke slovu i hostující střelci, ale přesto Pragováci vedli deset minut před koncem již o sedmnáct branek 29:12. Když hosté již viditelně rezignovali, tak vyhráli Pragováci poslední desetiminutovku 6:1 a celé utkání 35:13.

Předvedli svým příznivcům nejen nejlepší výkon sezony, ale také si vylepšili doposud nijak přesvědčivé skóre. Se ziskem 11 bodů se posunuli minimálně na týden na první místo tabulky (mají však sehráno o utkání víc, než jejich nejbližší soupeři).

Také jednotlivci si vylepšili své individuální střelecké účty, což se tentokrát povedlo především Hánovi a M. Heinlovi, ale s chutí si zastříleli i ostatní. K tomu je třeba vyzdvihnout individuální bilance obou gólmanů, kteří se oba dostali přes neuvěřitelnch 80 procent úspěšnosti zákroků, Kysela ve druhém poločase až na 87%.

Škoda, že se Pragováci nyní na domácí palubovce odmlčí na šest týdnů (z důvodu obsazení haly jinými akcemi) a naposled se svým příznivcům představí až v dohrávce 10. kola v sobotu 14. prosince v utkání s Mladou Boleslaví.

„Skutečně nečekaně výrazné vítězství, za které mi nezbývá než celému týmu poděkovat. Poprvé za celý podzim jsme předvedli, co je v našich schopnostech. Základem našeho úspěchu byla skutečnost, že se nám podařilo eliminovat hráče patřící k nejlepším střelcům soutěže Rouba, Kovaříka a také nejzkušenějšího Böhma. Jen mě trochu mrzí, že to odnesla právě Zruč, jejichž hráčů i trenérů si vážím, protože házenou dělat umí. My jsme ovšem takovéto utkání potřebovali, abychom mohli dohrát podzim v relativním klidu. Zároveň bych však chtěl varovat naše hráče před sebeuspokojením a podceněním dalších soupeřů. Již příští týden nás čeká utkání v Liberci, a to nebude vůbec jednoduché i s ohledem na nutné změny v kádru. Napadá mě, že by nebylo od věci, kdyby nás naši příznivci přijeli povzbudit také na regionální derby do Liberce. Utkání tam hrajeme v nezvyklý čas od 13 hodin v sobotu 9. listopadu," říká trenér Jablonce František Dědeček.

ELP Jablonec - Zruč n. S. 35:13 (20:8)

Sestava a branky ELP: Hlinka, Kysela - Hána 13, M. Heinl 9, Novotný, Svoboda a Matek po 3, Albani 2, O. Heinl a Ledvinka po 1, Šatava, Meloun a D. Trejbal. Sedmičky: 0 - 4 (3). Vyloučení: 6:5. Rozhodčí: Halíř a Podzimek.