Je jasné, že Frýdlant kvůli chybě přišel o výhru nad Rynolticemi a kontumace patří soupeři. Body jsou pryč a s nimi také první místo v tabulce, kam se dotahují Hejnice. Právě Hejnice vyřídily Krásnou Studánku a Frýdlant zaváhal s Mimoní. Rynoltice organizovanou hrou porazily Bílý Kostel a Rapid udolal na svém plácku Stráž pod Ralskem.

Frýdlant – Mimoň 2:2 (1:2)

Frýdlant zahájil velmi dobře a po dvou minutách se objevil Coufal sám před brankářem. Jenže Špaček ho vychytal. Za další dvě minuty Lodeho hlavička po rohu lízla břevno. Domácí byli lepší, jenže pak z ničeho nic udeřilo na druhé straně, kdy rychlý kontr zakončil gólem Řehák. Aby toho nebylo málo, v 18. vystihl chybnou rozehrávku uprostřed hřiště Řehák a trestal na 0:2. Frýdlant byl jako opařený, ale nepříznivý stav chtěl zlomit. To se povedlo šest minut před poločasem, po přihrávce Kutílka snížil Coufal. Jenže ve 42. byl Plesarem sražen hostující útočník a sudí v tom viděl únik na bránu. Proto frýdlantského hráče vyloučil. Do druhého dějství vstoupil jiný Frýdlant. Od začátku zamkl i v deseti soupeře na jeho polovině a hosté jen občas předvedli nějaký ten kontr. Domácí měli více šancí, jenže dvakrát z malého vápna neuspěl Coufal a v 65. byl faulován domácí Kutílek za penaltu. Tu ale Lode neproměnil. Naštěstí za minutu po kombinaci domácích doklepával do branky na 2:2 Stýbal. To domácí ještě více nakoplo a při velkém úsilí nabuzený Frýdlant zatlačil soupeře na jeho polovinu. Přes místy drtivý tlak ale již nic nepřinesl.

Branky: 39. Coufal, 66. Stýbal – 10. a 18. Řehák. Rozhodčí: Trdla, ŽK: 4:4, ČK: 42. Plesar (F). Diváků: 160. Frýdlant: Höfler – Lode (80. Šindelář), Drobný, Stýbal (78. Štefan), Šena – Linhart, Coufal, Částek (59. Štrbák), Jelínek – Kutílek, Plesar.

Rynoltice – Bílý Kostel 2:0 (2:0)

Domácí byli připraveni na silový fotbal hostů a ve vyrovnaném zápase byli kombinačně lepší. Kostel tradičně hrozil ze standardních situací, ale Rynoltice byly nebezpečnější ze hry. Většinou se hrálo po šestnáctky s několika nebezpečnými střelami domácích a také s nebezpečnými standardkami hostů. Domácím vyšla krásná dvouminutovka, kdy po kombinaci Černého s Pudilem střílel přesně z vápna Tomáš Vacek. Pak se domácím povedl rychlý útok, na jehož konci byl faulován Černý a pokutový kop proměnil Kopic. Když domácí hráli po zemi, měli navrch, a také proto ještě v samém závěru půle měli dvě možnosti. Ve druhém poločase si domácí náskok spíše hlídali a hrálo se mezi velkými vápny. Kostel se po jednom z rohů trefil do břevna v 74. minutě, ale víc jim to zodpovědný výkon Rynoltických neumožnil.

Branky: 37. T. Vacek, 39. Kopic z pen. Rozhodčí: Ouředník, ŽK: 3:4. Diváků: 120. Rynoltice: Jan Vacek – Švarc, T. Zeidler, M. Kotek ml., Hanzl – Čeřovský, Jar. Vacek, Černý, Pudil – T. Vacek (85. M. Peřina), Kopic. B. Kostel: P. Ulrich – Mizera (46. Galbavý), L. Janáček, Chomout, Strnad – F. Ulrich, Jan Ďuriš, Daniel Ďuriš, L. Janeček (60. Sedlmajer) – T. Janáček, Dominik Ďuriš (46. Michálek).

Hejnice – Krásná Studánka 5:1(3:1)

Do 25. minuty to byla oboustranně šance za šancí a hned v 8. minutě se krásnou ranou prosadil hostující Grepl. Stejný hráč za chvilku na to z úhlu přestřelil, což potrestal domácí Sirůček po kombinaci s Koťátkem. Po závaru před studáneckou brankou namířil Kobr do gólmana, šanci Studánky vykopl z brankové čáry Malinský. V 19. si na Vrábelovi v bráně vylámal zuby Kobr, přesto po dvou minutách zakončil na 2:1 D. Neumann, kterému přihrál Koťátko. Domácím se podařilo vyšachovat studáneckou obranu, ale Kobra vychytal Vrábel. V poslední minutě poločasu nahrávač Koťátko našel Kobra, jenž obešel i brankáře a zvýšil na 3:1. Pět minut po změně stran vyznělo pro domácí, jenže P. Neumann netrefil bránu. Na druhé straně Kanta zmařil šanci aktivnímu Greplovi. Domácí měli více brankových příležitostí, které dokázali proměnit až v samém závěru. Nejprve trestný kop Šorejse propadl až do branky. Poté byl faulován Matouš a z penalty uzavřel skóre střídající Děkan.

Branky: 12. Sirůček, 21. D. Neumann, 45. Kobr, 81. Šorejs, 88. Děkan z pen. – 8. Grepl. Rozhodčí: Bahník, ŽK. 1:1. Diváků: 120. Hejnice: Kanta – Šorejs, Flesner, Malinský, Matěcha – Grujoski (64. Zrubec), P. Neumann, Kobr, Koťátko – Sirůček (75. Matouš), D. Neumann (84. Děkan). Kr. Studánka: Vrábel – Toman, Novák, Vajtr, T. Faksa – Grepl, Housa, Lang, T. Hájek (68. Chmátal) – J. Hájek (64. Smolák), Kahl.

Doubí – Harrachov 3:0 kont.

Hosté tři čtvrtě hodiny před výkopem zavolali sekretáři Vencovi z Doubí, že nepřijedou, že jsou jen tři a ostatní nemocní. Přesto Doubí nastoupilo a dvacet minut se počkalo, jestli to není podlý trik. Nebyl.

VTJ Rapid Liberec – Stráž pod Ralskem 3:1 (2:1)

Hráči Rapidu po pauze, zapříčiněné nezpůsobilostí hrací plochy v Bílém Kostele minulý týden, šli do zápasu se záměrem využít svých fotbalových dovedností změnou přístupu a mimoherních projevů. A dařilo se. V 5. minutě poslal zleva před bránu centr Slatinka, kam mířil Šikýř. Balón se mu ocitl u nohou spolu s hostujícím brankářem, který se ho však nedokázal zmocnit a v nepřehledné situaci se míč pomalu dokutálel za brankovou čáru. Ke srovnání stavu došlo ve 12., kdy domácí nechali ve vápně úřadovat Libicha, který si šikovně vedl balón a došlo ke kontaktu s Kejdanou. Toho hostující hráč zkušeně využil k poroučení se k zemi a nařízenou penaltou srovnal stav Brož. Dále se hrálo bojovně, byť bez větších šancí. Ve 32. našel L. Halama dlouhým autem na vzdálené tyči Soukeníka, a ten se hlavou nemýlil. Do konce půle byli aktivnější vojáci a vypracovali si několik menších šancí. Stráž rozhodně nemínila zápas vypustit a ve druhé půli se prezentovala zlepšenou a bojovnější hrou. Vytvořila si množství příležitostí ke skórování, většina balónů směřovala před bránu vzduchem, ale hlavičky buď mířily mimo tři tyče nebo je zlikvidoval Svoboda. Také Rapid se trpělivě snažil pojistit si své vedení, v 71. skončila střela Barbořáka těsně vedle. Velký přehled prokázal v 77. Slatinka, který vyslal skvělým balónem do úniku čerstvého Stuchlíka, na kterého nestačili hostující obránci a ten zkušeně přízemní střelou podél brankáře definitivně zajistil svému týmu první jarní body.

Branky: 5. Šikýř, 32. Soukeník, 77. Stuchlík – 12. Brož z pen.

Rozhodčí: Havel, ŽK: 3:3. Diváků: 100. Rapid: Svoboda – Proche, L. Halama, P.

Halama, Soukeník – Kejdana, Böhm, Barbořák (88. Andrš), Zvoníček (67. Stuchlík) – Slatinka, Šikýř (85. Lukáč).