„Na úvod turnaje se náš celek střetne se slavným Šachtarem Doněck. A ještě před portugalským turnajem se zúčastní jubilejního 20. ročníku Zimní Tipsport ligy," vyjmenoval část zimní přípravy jabloneckých hráčů Štěpán Hanuš, tiskový mluvčí. Hráči se po dovolené sejdou už 3. ledna a hned absolvují fyzické a kondiční testy na pražské FTVS. Nebude se ale konat kondiční soustředění v Nymburku, a tak v průběhu ledna zahájí tým přípravu v domácích podmínkách.

PAK TO BUDE MŠENO

„Hned v sobotu 7. ledna je čeká první a zároveň jediné přípravné utkání doma. Střetnou se s Jiskrou Mšeno, a to na umělce v Mozartově ulici od 11 hodin," uvedl zajímavý zápas tiskový mluvčí.

V druhém týdnu kondiční přípravy už vstoupí do Zimní Tipsport ligy. Tradiční zimní turnaj má opět kvalitní obsazení a jablonecký celek se do něj vrací po čtyřech letech. „Od přelomu letopočtu hrál náš klub na tomto atraktivním turnaji pravidelně až do roku 2013, přičemž hned při třetí účasti, v lednu 2002, jsme celou Tipsport ligu dosud jedinkrát opanovali," připomenul Štěpán Hanuš.

Pak budou Jablonečtí hrát 11. ledna s Varnsdorfem, o deset dní později proti Liberci a 25. ledna s Mladou Boleslaví. Základní skupinu odehrají právě v Mladé Boleslavi, kde se uskuteční také finálové boje.

ZAMÍŘÍ I ZA TEPLEM

V případě, že ale neskončí na prvním místě v základní skupině, odehrají souboj o umístění v Praze, na Vyšehradě. Vyvrcholení turnaje je každopádně naplánované na sobotu 27. ledna. Hned následující den odlétá jablonecký celek na jih Portugalska. „Tam už bude vrcholit herní fáze zimní přípravy. Potřetí v řadě se tam zúčastníme turnaje Atlantic Cup a opět nám pořadatelé zajistili velmi kvalitní soupeře včetně ukrajinského giganta FK Šachtar Doněck. Více o programu turnaje dozvíte na www:fkjablonec.cz," uvedl Štěpán Hanuš.

PAK UŽ ZAČNE LIGA

Do Česka se mužstvo vrátí deset dní před startem jarní části mistrovské sezóny a před ligovým zápasem na Slovácku. Absolvuje ještě ale ve sportovním centru v Nymburku generálku proti druholigové Vlašimi. Utkání se hraje v sobotu 11. února od 14 hodin.