Hlavní rozhodčí neuznal travnatou plochu jako způsobilou ke hraní, a tak domácí nabídli sehrát zápas na náhradním hřišti UMT. A hosté po dlouhém rozhodování nakonec souhlasili.

PŘIVEZLI SI FANOUŠKY

A tak se utkání hrálo na hřišti nejmenších možných rozměrů dle předpisů FAČR a před hubenou diváckou návštěvou, ze které polovina dorazila z Desné. „Díky malému hřišti bylo jasné, že utkání bude plné soubojů a pro kombinační hru nebude mnoho prostoru," charakterizoval podmínky Petr Kopal, vedoucí týmu Desné.

Hráči se s tím ale vyrovnali se ctí a se vzájemnou ohleduplností. I přes mnoho střetů nerozdal rozhodčí žádné karty. Hosté by si ale zasloužili dvakrát „zelenou kartu", když opravili vždy rozhodnutí rozhodčího a přiznali se dvakrát k teči, po kterých následoval vždy nebezpečný rohový kop. „Od úvodu utkání byla Desná fotbalovější a již v první půli si vytvořila mnoho slibných příležitostí. Ale využila jen jednu. Domácí proměnili obě své šance, šli do kabin s jednobrankovým vedením," uvedl Petr Kopal.

TRENÉR ZAŠACHOVAL

Do druhé půle desenský trenér Křemen vyměnil posty Skrutka s V. Kořínkem a ukázalo se, že to byl dobrý tah. Hosté začali v utkání dominovat, byli rychlejší, i na malém prostoru se jim dařilo kombinovat. A také důrazně domácí přehrávali. Zaslouženě otočili výsledek zápasu ve svůj prospěch a odvezli si z krajského města plný bodový zisk. Uhájili tak třetí třetí příčku v průběžné tabulce 1. A třídy.

JAK PADLY GÓLY?

V 21. minutě nepokryli hosté centr domácích z pravé strany a ve vápně se prosadil domácí útočník Šikýř, který, neobsazen, hlavičkoval přesně na 1 : 0. Ve 37. minutě centr Pfeifera do vápna přistrčil Skrutek a dal Přemyslu Kořínkovi. A ten tutovku s jistotou proměnil a vyrovnal na 1:1. Ve 39. opět Šikýř zvýšil na 2:1. V 52. Vratislav Kořínek srovnal na 2:2. Za pět minut Sekanina prudkou střelou zvýšil na 2:3. V 81. Kopal centroval do vápna, ke střele se dostal Sekanina a s pomocí teče domácího obránce zvýšil na 2:4. V 90. minutě střela hostů nedala Doubkovi šanci a stav se změnil na 3:4. V 93. minutě, z trestného kopu se těsně za vápnem přesnou střelou okolo domácí zdi trefil Vratislav Kořínek a upravil na konečných 3:5.

TEĎ UŽ BUDOU SLAVIT

V sobotu 15. října se na hřišti v Desné konají oslavy sedmdesátého výročí založení fotbalu v Desné. Program začíná od 10 hodin utkáním místního dorostu RSKM Tanvaldsko versus Česká Lípa. V 16 hod. se hraje mistrák I.A třídy, Desná Rynoltice.

Desná: Doubek, Kulhánek, P. Kořínek (85. Křemen), V. Kořínek, Kovář, Kopal, Mejsnar, Sekanina, Pfeifer, Skrutek, Špaček.