Z Mimoně přijelo k utkání „jedenáct statečných". Do branky musel z nouze hráč a mužstvo bylo bez možnosti střídání. Zdálo se, že by mohlo jít pro domácí o jednoduchý zápas, ale opak byl pak pravdou.

BUDE TO JEDNODUCHÉ

Hosté svědomitě bránili a domácí si nevěděli rady s přehuštěným prostorem na mimoňské polovině. První střela na branku hostí se zrodila až ve 20. minutě. „Do vedení jsme se ale nakonec přece jen dostali po nádherné střele Křemena. Do poločasu jsme se dočkali ještě druhé branky v síti hostů. A mysleli jsme si, že utkání dovedeme lehce k vítězství. A do druhé půle jsme nastoupili velice lehkovážně a hostům se podařilo hned v jejím začátku snížit na 2:1 Hřebenem, který nám po celý druhý poločas působil velké problémy. A jen díky jistému výkonu Doubka v naší brance se mu nepodařilo srovnat skóre," okomentoval průběh zápasu vedoucí týmu Desné Petr Kopal. Až v závěru utkání se domácím podařilo potvrdit vítězství vstřelením třetí branky.

CHVÍLEMI BYLO DUSNO

Ve 20. minutě první přišla první šance Desné, když Pfeifer předložil balon přihrávkou přes celé vápno Sekaninovi. Ten ve skluzu přestřelil. O dvě minuty později Pfeifer našel přihrávkou ve vápně tentokrát Pivničku, ten ani nadvakrát nedostal míč do sítě. A za minutu se k odraženému balonu dostal KŘEMEN a z třiceti metrů se trefil přesně k tyči. A dal na 1:0. Ve 29. minutě Špaček vybojoval ve vápně míč a na brankové čáře se důrazem prosadil Pivnička, který zvýšil skóre na 2:0.

HŘEBEN SNÍŽIL SKÓRE

V 50. minutě Hřeben z týmu soupeře pronikl středem hřiště a nedal Doubkovi v brance šanci, snížil na 2 :1. S další jeho střelou z dvaceti metrů si už ale desenský gólman v 53. minutě poradil. Za dvě minuty si na trestný kop Kořínka naskočil Špaček, jeho nebezpečnou hlavičku vytěsnil brankář na roh. V 86. minutě Kořínek povedenou střelou z dvaceti metrů orazítkoval tyč. Odražený míč se Pivničkovi do branky dorazit ovšem nepodařilo. Za tři minuty přišel rychlý útok domácích. Pivnička přihrávkou uvolnil Pfeifera, který pak přesnou střelou na vzdálenější tyč upravil na konečných 3 : 1.

„Příště nás čeká těžký soupeř. Zajíždíme do Doubí, jeho jarní bilance jsou čtyři výhry a dvě prohry, ve Stráži pod Ralskem a v Ruprechticích. Na podzim jsme se Sokolem Doubí na domácím hřišti remizovali 2:2," připomenul Petr Kopal.