Ve 24. kole  první Gambrinus ligy zajíždí Komňackého tým na trávník stadionu u Litavky, kde poměří síly s Vavruškovými hochy z Příbrami.

Příbram je jedno z příjemných překvapení letošního ligového ročníku. Sedm kol před koncem ligy má celek trenéra Vavrušky nasbíráno úctyhodných pětatřicet bodů, přitom fotbalový odborníci tipovali Příbram před sezonou na jednoho z kandidátů na sestup.

Jenže příbramští překvapili, ze hřišť soupeřů přivezli hned šestnáct bodů, k tomu přidali i potřebné body z domácího trávníku. Naposledy Vavruškova parta šokovala na pražské Spartě, kde vyhrála 2:0 a zkomplikovala letenským cestu za titulem. Jediné, co Středočechům na jaře zatím moc chybí, je domácí vítězství. Na jaře totiž doma „jen“ čtyřikrát remizovali, třikrát bez branek, se Slavií Praha, Hradcem Králové i Teplicemi, v posledním domácím zápase už alespoň padaly góly, i když se domácí rozešli smírně s pražskou Duklou 2:2.

„Já pevně doufám, že v sobotu s Jabloncem to bude hlavně krásné utkání s hodně šancemi a co nejvíce zajímavými situacemi před brankami. Věřím, že budeme předvádět ten výkon, na který už začínáme být od našich hráčů zvyklí,“ říká na klubovém webu trenér Vavruška.

Jablonci se na Příbram poměrně daří, naposled s ní prohrál v listopadu 2008. Nepříznivou bilanci dobře zná i příbramský záložník Tomáš Pilík. „Neumíme na ně, ale chceme to už změnit. Jablonec je hodně silné mužstvo, i když v poslední době nemá až takové výsledky, přesto mají pořád svou sílu. My chceme potvrdit vítězství na Spartě a konečně už doma vyhrát,“ říká před sobotním duelem příbramský Pilík.

Jablonec v posledním kole přerušil nepříjemnou sérii pěti zápasů bez vítězství, když doma porazil Slovácko 1:0 brankou Davida Lafaty. Příbrami bude v sobotním zápase chybět pro čtyři žluté karty bývalý exjablonecký obránce Jiří Krejčí. Na podzim splnil Jablonec ve vzájemném zápase roli favorita po vítězství 5:1.

Utkání začíná v sobotu 7. dubna od 16 hodin v Startip Aréně v Příbrami u Litavky.

Autor: Jan Bendl