Sparta v Jablonci vedla od 76. minuty, kdy se trefil David Lafata. Jablonec odpověděl po faulu sparťanského Matěje Hybše penaltou, kterou skvěle kopl Tomáš Wágner.

Fotbalisté Sparty remizovali v šestém kole první ligy v Jablonci 1:1 a teprve podruhé v sezoně ztratili body. Letenský celek vedl na Střelnici díky brance kapitána Davida Lafaty, šest minut před koncem ale z penalty vyrovnal Tomáš Wágner. Sparta tak vede tabulku o dva body před Libercem.

Sparta se musela obejít bez zraněného Váchy a vykartovaného Marečka, v záloze tak poprvé nastoupila čerstvá posila z bundesligového Hamburku Jiráček. Jablonec se pro změnu musel poprvé obejít bez Nováka, který odešel do Midtjyllandu. Jeho místo na kraji obrany zaujal Karavajev.

V prvním poločase se spíš bojovalo, než hrálo a na první vážnou příležitost se tak čekalo půl hodiny. Dočkalovu střelu z úhlu však zblokovala obrana. Na druhé straně se do nadějného brejku řítil Tecl, ale brankář Bičík mu včasným vyběhnutím nedal šanci. Domácí útočník poté v závěrečných minutách neuspěl ani s pokusem zblízka.

Druhý poločas začal velkou šancí Jablonce, když po centru hlavičkoval Tecl, ale Bičík skvěle vytěsnil na břevno. V 56. minutě se dostal k odraženému míči Jiráček, šel sám na domácího brankáře Hrubého, ten však dobře vykryl úhel.

O chvíli později zpoza vápna technicky vystřelil Pospíšil, ale Bičík byl opět úspěšnější, stejně jako vzápětí po tvrdé ráně Greguše. Jablonec začal tlačit a do dobré pozice se po kombinaci dostal Mingazov, kterého na poslední chvíli odzbrojil Costa.

Nepřesnost Jablonce v zakončení dala šanci Spartě, která udeřila v 76. minutě. Postaral se o to bývalý hráč Severočechů Lafata. Letenský kapitán si připsal pátou branku v posledních šesti zápasech a celkem jich má na kontě v lize šest.

Vedení vydrželo Spartě vydrželo jen chvíli, protože v 84. minutě Hybš fauloval ve vápně a Wágner nařízenou penaltu proměnil. Hosté měli v závěru na dosah i tři body, jenže domácí gólman Hrubý předvedl po rohu v nastavení skvělý zákrok.

Jablonec tak remizoval i ve třetím domácím utkání v sezoně, hosté naopak udrželi ligovou neporazitelnost. Jejich jedinou ztrátou dosud byla remíza v Jihlavě, čtyři následující zápasy Letenští vyhráli.