Domácí trenér Minář oproti pátečnímu duelu nemohl nasadit zraněné Millera s Nešporem, jen na střídačce zůstal Ševinský. Jablonecký kouč Skuhravý udělal dokonce pět změn v základní sestavě a obměněná jedenáctka se mohla radovat hned v první minutě. Boleslavští nezachytili rychlou kombinaci a zachránilo je pouze to, že Zoubele v pokutovém území promáchl.

Postupně však Středočeši získávali převahu, přispěly k tomu i kvalitní standardní situace v podání Jarolíma. Právě bývalý reprezentant v 16. minutě z přímého kopu z hranice pokutového území těsně minul pravou tyč, ale za devět minut už se se spoluhráči radoval. Jeho centr hlavou usměrnil do branky stoper Johana, který se v ligovém ročníku prosadil už popáté. Další nadějné akce domácí nedotáhli ke kvalitnímu zakončení a na druhé straně se do zajímavých příležitostí dostal Zoubele. Napoprvé v pádu netrefil branku a v druhém případě hlavičkoval nad.

Krátce po přestávce mohl zvýšit boleslavské vedení Chramosta, jenž se uvolnil po špatné rozehrávce Loučky, ale z hranice pokutového území trefil jen tyč. Na druhé straně mohl Jablonec vyrovnat ve 54. minutě. Po akci Zoubeleho a Vaňka zakončoval do branky z malého vápna Piták, ale rozhodčí mu odpískal ofsajd. Severočeši se radovali až o devět minut později. Náhradník v boleslavské brance Šeda ukvapeně vyběhl proti Hubníkovi a ten ho přehodil z rohu pokutového území. Jablonecký útočník se prosadil v pátém soutěžním zápase za sebou.

Následnou nezáživnou pasáž hry bez výraznějších šancí ukončila až Zahustelova hlavička v 74. minutě zblízka nad branku. V závěrečné čtvrthodině se domácí tlačili do zakončení, blízko byli Chramosta, Ščuk a Sloboda, ale skóre 1:1 už se nezměnilo.

Trenér Roman Skuhravý: Klidně to mohlo skončit 6:6

Mladoboleslavský trenér Ladislav Minář byl z domácí remízy s Jabloncem zklamaný. „Chtěli jsme oplatit Jablonci porážku z pátečního finále poháru, ale naše touha po vítězství by byla stejná proti kterémukoliv soupeři. Šli jsme do vedení a zápas jsme měli pod kontrolou, ale mrzí mě, že jsme v prvním poločase místo střelby dohrávali akce nesmyslnými přihrávkami," uvedl na tiskové konferenci Minář.

Utkání označil za divoké. „Na obou stranách ofenziva převládala nad defenzivou. Zápas klidně mohl skončit 6:4 nebo 7:5. Také Jablonec si vytvořil dost šancí, ale my měli o dvě až tři víc," prohlásil trenér Středočechů.

Posteskl si nad množstvím zraněných hráčů. „Hrajeme se zbytkem týmu, který nám zůstal a je těžké udržet výkony v určité kvalitě po celé jaro. Není taková, jakou bychom si představovali," dodal Minář.

Jabloneckému kouči Romanu Skuhravému zápas připomněl juniorskou ligu, v níž ještě nedávno jako kouč působil. „Utkání bylo z hlediska organizace hry podobně bláznivé, klidně mohlo skončit 6:6," všiml si Skuhravý.

Technicko-taktickým výkonem svého týmu se zabývat nechtěl. „Nemá to smysl. Ano, ztráceli jsme hloupé míče, ale je nutné vidět, že pro oba týmy to bylo těžké. Pro nás po velké euforii z poháru, pro Mladou Boleslav po zklamání z porážky," konstatoval Skuhravý.

Svým svěřencům před ligovým zápasem zdůraznil, aby se za pohárovým úspěchem už neohlíželi. „Jednoznačně jsem hráčům řekl, že pohár skončil a je to dějepis. Chtěli jsme vyhrát a na hráčích jsem viděl, že šli za vítězstvím," doplnil Skuhravý.

FK Mladá Boleslav – Baumit Jablonec 1:1 (1:0)

Branky: 25. Johana – 63. Hubník. Rozhodčí: Královec – Štěrba, Dobrovolný. ŽK: Jarolím, J. Kysela, Zahustel, Johana – Valeš, Piták, Eliáš. Diváci: 1738.

Mladá Boleslav: Šeda – J. Kysela (82. Ševinský), Kúdela, Johana, Bořil – Ščuk, Jarolím – Zahustel (82. Ondřejka), Mareš (86. Sloboda), Sivrič – Chramosta. Trenér: Minář.

Jablonec: Valeš – Eliáš, M. Kysela, Rossi (66. Beneš), Novák – Vaněk, Loučka – Zoubele (59. Čížek), Piták, Kopic (80. Třešňák) – Hubník. Trenér: Skuhravý.