Podle hráčova agenta Pavla Zíky ze společnosti Global Sport jde o přestup v řádech několika desítek milionů korun. Server iSport.cz uvádí částku až 50 milionů korun. Jablonec detaily transferu nekomentuje.

„Greguš se v našem dresu vypracoval mezi nejlepší hráče české ligy na své pozici. Proto nebylo divu, že se objevilo několik zájemců o jeho služby. Nabídka dánského mistra byla atraktivní jak pro hráče, tak i pro náš klub," řekl výkonný ředitel Jablonce Petr Flodrman na klubovém webu.

Greguš je momentálně se slovenským národním týmem na mistrovství Evropy. „Všechno se událo v průběhu pár hodin, když jsem se tady ve Francii dozvěděl, že na klub dorazila zajímavá nabídka od FC Kodaň. Trenér tam o mě projevil zájem. Chtěl bych poděkovat svým spoluhráčům, trenérům a celému realizačnímu týmu v Jablonci. Dík patří také panu Zíkovi, který zkompletoval přestup, a panu Peltovi, s kterým byla komunikace a férovost vždy na nejvyšší úrovni," řekl Greguš.

Do Jablonce přišel v prosinci 2014 z Ostravy. V roce 2013 byl na hostování v anglickém Boltonu. V uplynulé sezoně odehrál za Jablonec 25 ligových utkání, ve kterých dal tři branky. Celkem v české lize nastoupil ke 133 duelům, v nichž vstřelil 10 branek.

Kodaň zaujal před rokem, kdy Jablonci pomohl gólem postoupit přes dánský tým ve 3. předkole Evropské ligy. „Udělal na nás opravdu silný první dojem. Byl klíčovým faktorem, proč jsme tehdy vypadli. Od té doby ho pečlivě sledujeme a potvrdil, že je to dobrý hráč. Není náhoda, že je členem slovenského týmu na Euru. Jsme rádi, že jsme ho získali," řekl trenér Kodaně Staale Solbakken.