Trenéři měli opravdu z čeho vybírat, neboť k zápasu bylo připravených osmnáct děvčat a ta do duelu vlétla skutečně řádně nažhavena. Hostující fotbalistky FC Andílci Jílové však nepřijely prodat svou kůži zadarmo a na jejich projevu bylo znát, že se soutěží mají již větší zkušenosti.

Po úvodních zahřívacích minutách, během kterých se oba týmy vzájemně na hřišti poznávaly, začala hra nabírat na obrátkách zhruba od 10. minuty. Čertice se stále více začínaly před povzbuzujícím publikem osmělovat a v 15. minutě razantně udeřily. Po rychlé akci přes levou stranu našla přesnou přihrávkou na středu velkého vápna Dominika Šťastná nabíhající Franzisku Pradellu a domácí šikovná záložnice si bravurně se svou šancí poradila a přesnou tvrdou střelou k tyči otevřela skóre zápasu – 1:0. Hostující tým inkasovaná branka lehce rozhodila a začínal ztrácet na koncentraci. Defenzivu domácích sice zlobil především dobře se pohybující nebezpečnou útočnicí, která často zabíhala za obranu Čertic, ale stále více nadějných náznaků šancí si vytvářely svěřenkyně trenérů Štola s Vodrážkou.

Šance se nelekla

Jejich snaha byla odměněná ve 25. minutě, kdy tvořivá Franziska Pradella vyměnila roli střelkyně za nahrávačku a vtipnou pobídkou vyslala do velké šance Terezu Hanušovou. Mladá útočnice Čertic se příležitosti nezalekla a precizním lobem přehodila vyběhnuvší gólmanku soupeřek – 2:0. Hostující tým druhý inkasovaný gól totálně vyvedl z rovnováhy, koncentraci na hru ztratil úplně a z jeho projevu se zcela vytratila lehkost.

Ilustrační foto.
Pod frýdlantským zámkem Desná neuspěla. Soupeř jí vstřelil čtyři góly

Toto trápení přerušila poločasová přestávka, ale odpočinkový čas hráčky hostí nijak neuklidnil. I do druhé půle vstoupil celek z Jílového křečovitě a svou nervozitu přenesl i na domácí fotbalistky.

Moc akcí neviděli

Během druhé půle tak přítomní diváci sledovali více urputný boj o každý míč než-li pohledné fotbalové akce. Hra se rozmělnila do řady osobních soubojů a šancí na obou stranách bylo pramálo. Čertice se pochopitelně s vědomím dvoubrankového náskoku nikam moc nehrnuly a Andílky ve finální fázi zrazovala přesnost.

Oslavovaly pokřikem

A tak se bez výraznějších šancí se vzruchem spíše po osobních soubojích než po fotbalových akcích pozvolna naplnila hrací doba a TJ Čert Fénix si mohl potřetí za sebou před domácími fanoušky vychutnat oslavnou děkovačku s vítězným pokřikem.

Pohoda zavládla na hamrovském hřišti. Domácí tým v zápase divize C potěšil fanoušky a body si přičetl na svoje konto.
FOTO: Kutnou Horu tentokrát převálcoval hamrovský tým bez zaváhání

Sestava Čertic: Adriana Veselá, Šárka Kučerová – Adéla Tomsová, Michaela Třísková, Erika Doubková, Michaela Žižková, Tereza Hanušová, Dominika Šťastná, Franziska Pradella, Tereza Schmidtová, Lucie Fabianová, Aneta Míčová, Mária Hroncová, Veronika Runčíková, Nikola Strnadová, Lucie Honzíková, Marie Ščuková a Lucie Svobodová.

Realizační tým: Jan Štol, Karel Vodrážka, Adam Aubrecht, Petr Němec, Matěj Klapač, Marek Kissel, Libor Eder a Věra Míčová.