Teprve dvacetiletý útočník přestoupil do nizozemského klubu AZ Alkmaar. Aktuálně třetímu týmu nizozemské nejvyšší soutěže Eredivisie se upsal do roku 2022. „Je to pro mě obrovský posun v kariéře. Je to ještě hodně čerstvé a sžívám se s tím. Je to další motivace a čeká mě ještě tvrdší práce. Doufám, že se zadaří a třeba zase z Alkmaaru postoupím o nějaký level výš,“ přál si na klubovém webu český reprezentant do 21 let.

Mihálik začínal s fotbalem v Janově nad Nisou, ale zanedlouho přešel do Jablonce nad Nisou, kde již v dorosteneckém věku nastoupil do několika příprav s A týmem a už v sedmnácti letech okusil první ligu.

„Jsem strašně rád, že jsem se v Jablonci prosadil do první ligy. Dostal jsem šanci, abych o to zabojoval, a myslím si, že jsem šanci chytil dobře. Na Jablonec nemůžu říct jediné špatné slovo. Určitě budu rád, když se na konci kariéry, která bude doufám co nejdéle v zahraničí na nejvyšší úrovni, vrátím zase do Jablonce. Město Jablonec miluji, narodil jsem se tady a nemám jediný důvod se sem nevrátit,“ svěřil se Mihálik.

Severočeši přišli během jednoho týdne o dva útočníky. V pondělí si Slavia stáhla z hostování kanonýra Stanislava Tecla. V nejbližších době by se mohla objevit náhrada. „Ondru čeká další posun v kariéře a jsme rádi, že můžeme do kvalitní soutěže posunout našeho odchovance. Po fotbalové stránce je odchod Ondry oslabením, na podzim vstřelil pět ligových branek. Přestup byl výhodný pro klub i pro hráče. V současnosti řešíme příchody nových posil,“ řekl k transferu výkonný ředitel jabloneckého klubu Petr Flodrman.