V souboji o pohárové příčky se utkají dva týmy, které ještě na jaře nepoznaly hořkost porážky. Jak vidí před zápasem Spartu trenér Jablonce Petr Rada? „Spartu jsem viděl dvakrát naživo a musím říct, že se zvedá. Dostává se z útlumu, ve kterém byla.

Brankář Jihlavy Jan Hanuš.
Pod vedením trenéra Rady jsem zažil nejlepší podzim, říká gólman Jan Hanuš

SPARTA SE UŽ ZVEDÁ

Poslední měsíc, i když některé zápasy Sparta nevyhrála, jde výkonnostně i herně nahoru,“ řekl Petr Rada, který Spartu v minulosti také trénoval. „Je to jiné utkání. Jedete na Spartu, kde jsou velký návštěvy, prostředí i lidi vás do toho vtáhnou a hrajete proti nejlepšímu klubu v České republice. Ale já už to beru jinak. Byl jsem tam, takže to je něco jiného. Ale určitě je to vždycky prestižní utkání,“ dodává Petr Rada. Po celou jarní část sezóny Jablonec nepoznal a kouč potvrdil, že tuto skutečnost v žádném případě nechtějí měnit ani na Letné. Podle Petra Rady jabloneckou aktivní hru dopředu neovlivní ani bezbrankový duel s Olomoucí.

V zápase HET ligy FK Jablonec - SK Sigma Olomouc (0:0) mrzely jabloneckého kouče Petra Radu také nevyužité šance, kterých měli jeho svěřenci na kopačkách několik.
Mrzí mě, že jsme nedali gól, řekl Petr Rada po zápase s Olomoucí

„Naše síla je v tom, že chceme hrát víc dopředu, hrát náročný fotbal, asi jako všichni. Někdy to vychází stoprocentně, někdy hůř. Celkově si myslím, že ofenzivní stránka i gólová produktivita, až na poslední zápas, je velmi dobrá. Ale i v posledním utkání proti Olomouci jsme si vytvořili spoustu šancí. Někdy přijde zápas, že góly nedáte, brankář má den, což se nám stalo. Ale takovou aktivitu dopředu bychom chtěli udržet i na Spartě,“ poznamenal trenér Jablonce Petr Rada, který má pro utkání k dispozici kompletní hráčský kádr. Souboj neporažených týmů jara v podzimním dějství skončil na Střelnici výhrou týmu z Letné 3:0.

Komentář - Jarda Hrabák
Jablonec čeká týden pravdy, říká Jaroslav Hrabák

Když šli hosté po čtvrthodině hry už do dvoubrankového vedení, nakonec čistý hattrick zkompletoval Šural. Na Letné se ale jabloneckému týmu příliš nevede, jediné ligové vítězství si z Prahy vezl na jaře 2007, paradoxně to byla výhra právě pod současným koučem Petrem Radou, který má nyní u našeho kormidla výbornou jarní sérii.

ZAČÍNÁ SE PO DVACÁTÉ

Utkání začíná v pátek 20. dubna od 20,15 hodin v Generali aréně v Praze. Rozhodčí: Hrubeš, Mokrusch, Arnošt. Delegát: Ulrich, Ubias.