Liberečtí fotbalisté doma prahnou po odplatě za podzimní porážku 0:3. Pokud jim to vyjde, dostanou se před Jablonec. A hlavně o to Slovanu jde.

„Pro všechny tady je derby nejdůležitější zápas. Je to pro nás obrovská motivace a chceme se před Jablonec za každou cenu dostat," vzkázal do Jablonce liberecký stoper Ondřej Karafiát na klubovém webu.

„Nechceme se samozřejmě koukat jenom na Jablonec, prostě chceme skončit co nejvýš v tabulce. Ale můj osobní cíl je především v tom domácím derby zvítězit," doplnil Vladimír Coufal, který téměř celé jaro strávil na marodce, ale teď už je připravený hrát. „Určitě bych naskočit chtěl! Je to přeci jen derby. Jsem tu navíc služebně nejstarší hráč, tak to vnímám trošku jinak. Rozhodně bych rád hrál a pomohl týmu, abychom derby doma U Nisy zvládli."

Na speciální zápas se těší i jablonecký odchovanec Vojtěch Kubista. „Pro nás odchovance je to mnohem víc než jakýkoliv jiný ligový zápas. Předpokládám, že podobně jako na podzim, za vítězství my odchovanci vypíšeme něco do kabiny. Minule to byl tatarák, tak si to teď možná zopakujeme," usmál se vytáhlý záložník.

Výroky Liberečanů ho nechávají chladným. „Zaslechli jsme ty jejich vyjádření, že chtějí být do konce sezony před námi. Se mnou to nic extra nedělá, jen se nad tím můžeme pousmát," vykládá Kubista. „Jsme o dva body před nimi a máme to asi ve svých rukách. I pro nás je důležité, abychom skončili v tabulce před nimi. Musíme udělat všechno proto, abychom to jejich prohlášení nějak nepotvrdili. Musíme se soustředit na sebe a odevzdat maximum."

Podještědské derby je pro fanoušky velký tahák, a tak Kubista celý týden shání lístky pro své známé. „Má přítelkyně pracovala v Liberci. Kolegové od ní z práce jsou sice Liberečáci, ale i pro ně sháním lístky. Prý jsou nějak zmateni, komu vlastně budou fandit. Známe se, oni fandí Liberci, ale přejí i mně. Nebo si to aspoň myslím a doufám v to," směje se. „Jsem zvědavý, jak to bude na tribuně vypadat. Snad bude hodně lidí a bude to i pro ně hezký zážitek. Derby je prostě důležité pro lidi z obou klubů."

Zápas sezony vypukne na libereckém stadionu U Nisy dnes v 16:30. Kdo se bude radovat tentokrát?