Opak byl ale pravdou, chvílemi se musely Jenišovice hodně snažit, aby vybojovali alespoň důstojnou remízu 4:4 v duelu s Hodkovicemi. Na konci ale převzali pohár a trenér Petr Randák i hráči mohli po zásluze oddychnout.

„Zápasy se soupeři, kteří také bojovali o postup, jsme ustáli. Dali jsme to do klidu už v předchozích utkáních. Postupujeme zaslouženě,“ uvedl po posledním zápasem I.B třídy západ trenér jenišovického týmu Petr Randák a vyjádřil se k celé sezóně a dalším plánům.

Sezónou jste prošli v klidu…
Ano, rozdělil bych ji na dvě části. Na podzim jsme se sice trochu hledali, mužstvo ještě nemělo svoji tvář. Měli jsme některé dost velké výpadky. Proto na špici tabulky přezimovala Mimoň, která si to za své výkony zasloužila, byla absolutně nejlepším mužstvem. O zimní přestávce jsme si ale řekli, jak dál a taky jsme na tom pak zapracovali.

Áčko Mšena utrpělo doma vysokou porážku od týmu Živanic (0:6) a na podzim bude mít v divizní soutěži co napravovat.
Poslední zápas byl debakl... Mšeno inkasovalo šest gólů

K jakým změnám došlo?
Mužstvo zůstalo pohromadě, posílil nás jeden hráč, Jan Marek. Potřebovali jsme posilu do obranných řad. Tým měl sílu. I když nás na jaře postihla zranění několika hráčů, bylo vidět, že i náhradníci na lavičce mají svoji kvalitu a že mužstvo má na to hrát vyšší soutěž.

Takže trenér je spokojený?
Ano, to určitě, jsem velice spokojený.

A je tedy už rozhodnuto do vyšší soutěže postupujete?
Ano, postupujeme, přihlášku jsme vyplnili, odevzdali, jak to má být. V I. A třídě je podmínka postupu mít mládežnický tým. Tady u nás vyrůstají mladé fotbalové naděje a hrají mládežnické turnaje. Takže jsme podmínku splnili.

Nemáte strach, že se ocitnete v jiných, než horních patrech tabulky, jak jste byli zvyklí?
Všechno je možné, ale už jsem i na to hráče připravoval. Máme ale jednu výhodu, hrají mezi námi velmi zkušení hráči, kteří už působili jak v divizi, tak v krajských soutěžích. Vědí, jak hrají. Patří k nim například Marek Randák, Daniel a Vojta Hurtovi, Ladislav Koláček, Miroslav Vavřich. Ostatním už jsem říkal, že přijdou úplně jiné zápasy, budou se muset třeba utkání otáčet, bude se muset jezdit, bude se hrát o gól…

Pivo za pivem v Libereckém kraji.
Zlatavý mok. Pivovarů na mapě kraje stále přibývá

Máte svého sponzora nebo pomáhá fotbalu obec?
Velkého sponzora nemáme, ale podporuje nás obec, která udržuje náš sportovní areál finančně. Máme výborného starostu Bohuslava Bradáče, který je nakloněný sportu. A tomu patří naše poděkování. No a hráči zase přidají ruku k dílu a pomohou v areálu, když je potřeba.

Plánujete nějaké posily?
Mužstvo má svoji kvalitu. Nechceme nakupovat hráče nesmyslně. A třídu by si měli odehrát ti, kteří vybojovali postup. Alespoň ten podzim, který ukáže, kdo na to má a kdo ne. A jestli na to máme jako celý tým.

Dostanou šanci hráči z béčka?
Určitě ano. Jsou tam velice šikovní hráči. V zápase s Pěnčínem už jsem využil Jakuba Suchardu. Bylo to těžké utkání. Věřil jsem mu, je mladý, rychlý a talentovaný, stejně jako Jiří Geisler. Oba mohou do áčka naskočit. Jsou to především mladí a rychlí hráči, takové v týmu potřebujeme.