Jenišovice – Jiskra Mimoň 3 :1 (2:0)

 

„První zápas je hodně důležitý,“ řekl před úvodním utkáním I. B třídy západ trenér Jenišovic Petr Randák. Hlavním úkolem jeho týmu bylo vyhrát. A tým úkol splnil.

„První zápas byl sice fotbalově ještě neučesaný. Sehráli jsme jen dvě přípravná utkání. Hráli jsme s Ruprechticemi, to byl celkem kvalitní fotbal. A další zápas pak s Mladou Boleslaví. Ale ještě jsme se, díky dovoleným, nesešli v přípravě všichni. A nedokázali jsme se proto ještě pořádně sladit. Ale vyhráli jsme a to je hlavní,“ uvedl k duelu Petr Randák.

Mimoň byla, podle jenišovického trenéra, kvalitní soupeř, který má navíc velmi kvalitního gólmana. I přesto se ale Jenišovickým vstup do soutěže povedl a hosté odjeli bez bodů. „Něco jsme o nich věděli, třeba, že mají vedle gólmana taky šikovného stopera nebo mladé kluky v záloze. Připravili jsme se na ně,“ dodal trenér.

Mezi jenišovickými hráči v prvním poločase rozehrál výborně Daniel Hurt na kapitána Kalouska a ten poslal míč Matěji Randákovi, který dal soupeři první gól. Další v první půli vstřelil Míra Vavřich.

Byla to teda klika

V druhé části hry ale domácí trochu zaspali. Hosté kopali penaltu, ovšem střelec trestuhodně trefil jen bránu jenišovického gólmana. „To byla pro nás opravdu velká klika,“ oddychl si trenér Randák.

Autorem třetí branky jenišovického mužstva byl Žák. Ze strany soupeře výsledek korigoval Feher.

Další zápas čeká tým Jenišovic na hřišti soupeře. V sobotu 26. srpna jedou do Žandova. „Problém bychom tam snad mít neměli. Do soutěže se dostal na divokou kartu. Něco o něm víme,“ zamyslel se nad dalším utkáním Petr Randák.

Sestava Jenišovic:Cejnar, M. Randák, Pekař, Holeček, Vích, V. Hurt, Resl, D. Hurt, Vavřich, Poláček, Kalousek, Bubák, Žák, Rác, Hradecký, Žabokrtský.

Branky: 21. M. Randák, 36.Vavřich, 66. Žák. Rozhodčí: Mařatka. ŽK: 3:1. Diváků: 100.