Vítězstvím jste vyrovnali historický rekord šesti vítězných zápasů po sobě. Věděli jste o tom?
No, tak to tady asi nevěděl nikdo a je to příjemné. Jen doufám, že dnešním zápasem tahle vítězná šňůra ještě nekončí. Musíme stále dobře pracovat jako doteď. Ale užíváme si to a určitě jste slyšeli, jak jsme si v kabině zakřičeli. Což je taky super si po každém zápase zakřičet. Nálada je bezvadná …

Jak jsi viděl utkání?
Myslím si, že hlavně první poločas byl z naší strany na velice slušné úrovni, jen nám chybělo trošku štěstí v zakončení a hlavně je podržel jejich brankář. Škoda jen, že jsme těsně před odchodem do šaten z jediné šance dostali zbytečnýho góla. Naštěstí jsme zase ukázali sílu našeho týmu. Jovi perfektně trefil trestňáka a i když ke konci hosté tlačili, vítězství jsme ubojovali.

Stojící a křičící trenér Rada vám nedovolí vypustit jeden souboj.
Asi ho slyšíte i na tribuně, že? Víte, on je s námi od začátku a každou vteřinu prožívá s námi. Pumpuje nás, udává pokyny a nenechá nás oddechnout. Je to dobře, protože nás udržuje v koncentraci a nám to na hřišti pomáhá.

Jablonec vyhrál už po šesté
Trenér Hašek byl zklamaný, kouč Rada: Ideály jsou ještě výš!

Jak velká je motivace skončit před Spartou?
Tak určitě chceme být na lepším místě než oni. Ale jsou tam i jiné týmy, které bych rád pod náma viděl. Já osobně bych chtěl skončit i před Libercem, a asi nejsem sám. Teď je třeba jet na vítězné vlně a dostat se co nejvýš. Navíc je tady i pohár, tam máme taky nějakej cíl.

Výkony mužstva po podzimu jsou neuvěřitelné.
Svým způsobem to neuvěřitelné je. Těžko říct, čím to je… Myslím si, že přišel nový trenér a všechno si sedlo. Hrajeme náročnej fotbal a z toho potom těžíme.

Zápas 22. kola první fotbalové ligy mezi týmy FK Jablonec a Bohemians Praha 1905
FOTO: Jablonec vyhrál pošesté za sebou a vyrovnal klubový rekord

V tabulce bojujete o Evropské poháry a v poháru jste v semifinále. Co teď upřednostňujete?
Nic neupřednostňujeme. Na obou frontách chceme být co nejúspěšnější. To znamená jít do finále poháru a v lize se dostat co nejdále.

Vlastimil Cakl