Jablonecký kouč Jaroslav Vodička mohl v souboji tabulkových sousedů využít z ligového kádru kromě tradičních opor také Jablonského, Zoubeleho či Rossiho a na hře zelenobílého celku to bylo znát.

Festivalem zahozených šancí byla už první pětačtyřicetiminutovka. Teplický gólman Pechatý vyrazil v 11. minutě u tyče střelu Zoubeleho, chvíli poté dobře vyběhl a zneškodnil i tutovku Jurčovi. Ve vyložených šancích zklamávali postupně i další hráči, Landovský těsně minul tyč, Jurča z malého vápna nemířil hlavou do prostoru branky. Brankový účet zápasu tak paradoxně otevřeli hosté, z ojedinělého výpadu rozvlnil síť za Šebkovými zády Kukačka 0:1! Jablonec ale nadále pokračoval v tlaku. Po půlhodině hry chyboval v rozehrávce teplický Stibor, míče se zmocnil Vukadinovič, jenže sám před brankářem poslal míč nad břevno! V další akci míč poskakující těsně před brankovou čarou nedokázali do sítě dotlačit v jeden moment ani Ledecký s Jablonským. Až tři minuty před koncem poločasu přeci jen udeřilo, Jablonský si zpracoval míč na hranici šestnáctky a srovnal skore! Jenže radost zelenobílým nevydržela ani minutu, Vaníček ve vápně nešikovně fauloval a nařízenou penaltu proměnil v poločasové vedení Teplic Egon Vůch 1:2!

Jablonecký trenér Jaroslav Vodička jen kroutil hlavou nad zahozenými šancemi. „Vytvořili jsme si snad sedm ložených šancí a nedáme je. Paradoxně nás pak Teplice potrestají a prohráváme. Když už se z toho dostaneme, tak uděláme zbytečnou penaltu. V přestávce jsem trošku zvýšeným hlasem hráče nabádal, že musí hru zrychlit a být daleko důraznější v pokutovém území," svěřil se kouč jablonecké juniorky.

Teplice začaly druhou půli aktivněji, postupem času ale opět přibývaly šance Baumitu. V 56. minutě se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání, když aktivní Vukadinovič poslal další povedený centr do vápna, Jurča se do míče krásně položil a srovnal skore na 2:2! Dvě minuty poté si oba hráči situaci při vyrovnávacím gólu zopakovali, Jurča ale tentokrát napálil míč nohou do břevna! Teplice nevěděly kam dřív skočit. Z následného útoku zelenobílých barev už byl překonaný i brankář Pechatý, Vukadinovičovu střelu ale vyhlavičkoval z opuštěné branky Heger! Jablonečtí se přesto branky dočkali, v 64. minutě Zoubele přihrál ve vápně Ledeckému, který konečně prostřelil teplického brankáře 3:2! Další gól mohl přidat Landovský, na druhé straně přihlížejícím ale zatrnulo, když teplický Urma naštěstí přestřelil břevno jablonecké branky! Na mokrém terénu poté Jurčovu střelu vyrazil skvělý Pechatý, Landovského dorážka se jemně otřela o teplickou tyč! Festival zahozených šancí tak nakonec skončil zaslouženým vítězstvím svěřenců trenéra Vodičky 3:2.

„Udělali jsme z toho úplně zbytečně divoké utkání. Měli jsme ten zápas rozhodnout už v prvním poločase, z moře šancí, které jsme si vypracovali. To utkání jsme si sami vlastními chybami udělali složité," hodnotil úterní dohrávku kouč Jablonce Jaroslav Vodička.

Jeho týmu pomohlo hned několik hráčů z ligového A-týmu. „Dá se říct, že nám pomáhají vždycky. Je tu spousta šikovných mladých hráčů, ale potřebují mít okolo sebe i tu kvalitu. Jsem rád, že jsme potvrdili body ze Znojma," těšilo kouče jablonecké juniorky.

Baumit Jablonec - FK Teplice 3:2 (0:2)

Branky: 42. Jablonský, 56. Jurča, 64. Ledecký - 21. Kukačka, 44. Vůch z pen. Rozhodčí: Štěrba, ŽK: 1:2. Jablonec: Šebek - Landovský, Rossi, Hronek, Vaníček - Vukadinovič (90. Gebert), Zoubele, Skwarczek, Jablonský - Jurča (80. Vodička), Ledecký.

Jan Bendl (fkjablonec.cz)