V sestavě jablonecké juniorky se objevil kromě Haurdiče nově také Třešňák. Už samotný začátek zápasu naznačil, že úroveň duelu nebude vůbec špatná. Oba týmy začaly nebojácně a aktivně, ale brankáři čelili jen střelám z větší vzdálenosti.

Ve 22. minutě Haurdič pálil šikovně z otočky, ale Hrubeš v brance Pražanů stačil míč vyrazit. Na druhé straně dokázal střelu Šimečka zneškodnit pozorný Fendrich.

Chvíli před poločasovou přestávkou ale jablonecký celek inkasoval. Po standardní situaci se na zadní tyči nešikovně srazili dva hráči Baumitu, centrovaný míč propadl až k volnému Červenkovi, který jej poslal ke vzdálenější tyči 0:1.

„Dostali jsme hloupý gól ze standardní situace, to by se nám stávat nemělo," mrzel nepříznivý poločasový stav trenéra Skuhravého.

Slávisté mohli v začátku druhé půle navíc přidat další branku, další chybnou rozehrávku ve středu hřiště ale nedokázal potrestat Hrubý, kterého skvěle vychytal Fendrich.

Pak už se o slovo přihlásili zelenobílí, v 56. minutě centroval Haurdič a Justovu střelu gólman reflexivně vyrazil nohou. Akce dál pokračovala, k míči se dostával ve výskoku Vukadinovič, který byl faulován, leč rozhodčí byl jiného názoru a nechal pokračovat ve hře. Otřesený srbský fotbalista musel po tomto zákroku nuceně střídat.

Jablonec se dostával čím dál častěji na dostřel branky Slavie. Hlavičku střídajícího Štemberka obrana sešívaných zblokovala. Helm střílel z úhlu a Hrubeš v brance opět vyrážel na roh.

Dvanáct minut před koncem se Třešnák zbavil obránců, ke skórování vybídl Justa, ale ten nedokázal trefit prostor branky. V 88. minutě pálil tvrdě Linka, gólman míč vyboxoval a nic nebylo ani z následného závaru před brankou Pražanů.

A protože ani v nastavení míč pořádně nesedl v šanci Třešňákovi, odešla jablonecká juniorka potřetí v řadě poražena.

Zápas hodnotil kouč Roman Skuhravý. „Dnes jsme byli horší v prvním poločase. Jako bychom byli zaskočeni agresivní hrou soupeře, Slavie byla pohyblivější a živější. V druhém poločase jsme to přeskupili a troufnu si říct, že jsme byli lepší my. Své příležitosti jsme ale neproměnili, ale to je fotbal," konstatoval po zápase kouč jabloneckého týmu.

„Byl to pro mě ale výborný zápas a výborný soupeř, lepší tady podle mého dosud nebyl. Každý takový zápas posouvá naše kluky dál a o to tady především jde," dodal.

Baumit Jablonec - Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 43. Červenka. Rozhodčí: Kovařík, ŽK: 41. Linka - 41. Kolařík, 84. Mikula, 87. Zámečník. Diváků: 150. Jablonec: Fendrich - Helm, Simerský (80. Skwarczek), Šidlo, Vaníček - Haurdič, Linka, Pavlata, Vukadinovič (59. Štemberk) - Just, Třešňák.

Autor: Jan Bendl