„Výsledek 7:1 je jednoznačný, ale první poločas ne, že by tomu neodpovídal, ale nehráli jsme tak dobře, protože jsme nakopávali míče, ale byli jsme hodně produktivní, a to rozhodlo," řekl po utkání trenér Pavel Drsek.

Jablonec v úvodním dějství vytěžil tříbrankové vedení po rychlých protiútocích. Nejprve se po jednom z nich se prosadil nejprve Radim Jurča, o osm minut později se znovu z brejku dostal Jablonec do vedení o dvě branky, když přesnou střelu prokázal Michal Pavlata. To však ze strany Jablonce nebylo vše. Tři minuty před koncem poločasu přišla Bohemka o míč, Jablonce se vydal rychle dopředu a Radim Jurča zaznamenal svou druhou branku v utkání a prakticky bylo o vítězi rozhodnuto.

Do druhého poločasu se Jablonec více uklidnil, když měl za sebou tříbrankový náskok, ale tento výsledek mu nestačil. Namísto hlídání výsledku se v 54. minutě prosadil Vojtěch Kubista a poslal Jablonec do vedení 4:0. Hattrick pak zkompletoval v 61. minutě Radim Jurča. Za stavu 5:0 byla Bohemka zralá na ručník, ale Jablonec stále tlačil na pilu a chtěl co nejvyšší skóre. Šestá branka padla v 69. minutě, kdy se po zakončení Kubisty odrazil míč do sítě od domácího Kouby. Poslední branka padla dvanáct minut před koncem, kdy se trefil opět Kubista.

Domácí hráči, kteří neměli svůj den, se nakonec dočkali čestného úspěchu, ale přispěl k tomu nepřesný rozhodčí. Po souboji o míč se poroučel k zemi jeden z útočníků Bohemians a rozhodčí neváhal odpískat penaltu. Tu pak proměnil Šumský. Brankář Vilém Fendrich, který odchytal výborné utkání, tak šest minut před koncem přišel o čisté konto.

Jablonci hodně pomohly také posily z A-týmu. Trenér Václav Kotal vyslal do boje stopery Marka Kyselu a Jakuba Štochla. Právě jejich úřítomnost vnesla klid od zadních řad a Jablonec tak inkasoval jen jednou, a to z hodně diskutabilní situace. V dalším kole hostí Jablonec Plzeň. Hraje se v pondělí 11. března v 14.30 hodin.

Bohemians 1905 jun. - Baumit Jablonec jun. 1:7 (0:3)

Branky: 84. Šumský z pen. - 29., 42. a 61. Jurča, 54., 69. a 78. Kubista, 37. Pavlata. Jablonec: Fendrich - Landovský, Kysela (75. Šidlo), Štochl (80. Šulák), Hloušek - Štemberk, Hronek (67. Vodička), Skwarczek (71. Linka), Pavlata - Kubista - Jurča (62. Helm).

Jurča: "Říkal jsem už před zápasem, že dám hattrick"

Praha - Fotbalista Radim Jurča se hattrickem podepsal pod debakl Bohemians 1905 v Juniorské lize. Za Jablonec si tak již připsal šest branek.

„První poločas byl z naší strany hrůza. Ale bojovali jsme. Ve druhém poločase jsme zlepšili hru a už to bylo lepší. To jsme je jasně přehráli," uvědomuje si Jurča. „První půlhodinu byli lepší, dokud jsme nedali první gól," dodal hráč, který si zahrál na hrotu útoku společně s Kubistou. Netradiční kombinace, ale na Bohemku to podle všeho platilo řádně.

Radim Jurča byl jedním z těch hráčů, kteří se prosadili ve šťastném prvním poločase. To si na své konto připsal dvě branky. Čtvrt hodiny po změně stran pak zkompletoval hattrick a nasměroval Jablonec k jasnému vítězství. „S mojí gólovou potencí se mi to povedlo tak maximálně na tréninku," říká s úsměvem Radim Jurča.

„Když to sečtu, tak za rok v Jablonci jsem měl tři góly. A teď jsme to dal v jednom zápase," dodal šťastný střelec.

Před utkáním nechybělo ani hecování s trenéry. Jurča věřil, že hattrick prostě dá a dal to všem jasně najevo. „Já jsem říkal trenérovi před zápasem, že dám hattrick. Já jsem si celou dobu hrál na Jardu Jágra (smích). Trenér byl „naštvaný", měl jsem plno řečí a vyšlo mi to, pořád se tak laškujeme, co se známe. Pořád se různě popichujeme. Určitě byl rád, že se mi to povedlo, ale zároveň asi moc ne. Teď to bude poslouchat celý týden (smích)," vtipkuje Jurča.

Hattrick v juniorské soutěži je pro něj cenný, ale na posun například do ligového A-týmu zatím nepomýšlí. „Když to ještě tak třikrát čtyřikrát zopakuji, tak se pak můžeme o této možnosti bavit," uvědomuje si Jurča.

V utkání měl hattrick na kopačkách také Vojtěch Kubista, podle všech přítomných jej také docílil, ale rozhodčí přes to do zápisu napsali vlastní gól Koubovi.