Se sezonou se hráči a realizační tým rozloučil v sobotu, když Mšeno dělalo sparing partnera ligovému mistrovi Slovanu Liberec. Mšeno však bylo více než vyrovnaným soupeřem a Liberec vyhrál jen 1:0 po brance Jana Nezmara.

„Zápas rozhodla jedna standardka," říká v rozhovoru kapitán Mšena Jiří Bém. Ten také zhodnotil uplynulou sezonu a nastínil plány na tu další, příprava Mšena začne 10. července.

Utkání se Slovanem Liberec bylo také úplně posledním pod taktovkou trenéra Libora Macháčka, který odchází do České Lípy. Na lavičce Mšena ho nahradí Jiří Svojtka, bývalý univerzální defenzivní hráč, který také působil v Jablonci mezi roky 2001 a 2006. Jeho asistentem bude David Ryšavý. Podle sportovního ředitele Mšena Michala Klacka mají oba noví členové realizačního týmu smlouvu na jeden rok.

První rok v divizi jste skončili na šestém místě. Berete to i vy jako úspěch?

S umístěním je naprostá spokojenost, jednoznačně. Začátek jsme měli horší, ale pak pan Čičmanec přivedl nové hráče, trenéra a šlo to nahoru. Škoda toho začátku, mohlo být umístění ještě lepší.

Právě začátek sezony se vám vůbec nevydařil, po třech zápasech jste byli bez bodu s hrozivým skóre. Takže změny byly potřeba.

Změny nám pomohly určitě, tým si pak sedl a šlo to dobře. Taky se nám podařilo vypořádat se v soutěži s nevolí rozhodčích, to bylo důležitý.

Během jara jste doma moc bodů neztratili, ale přeci jen vás asi může mrzet remíza s Jabloncem B (3:3) a prohra s Kolínem (0:1). To byste určitě byli v tabulce o něco výš.

To určitě. Ten Jablonec musím vzít sám na sebe, protože ty tři góly šly přes mě. Takže to bylo spíš moje selhání, ani ne tak týmové. Teď nás to mrzí, ty body chybí a třeba bychom byli i pátí. S Kolínem to byl vyrovnaný zápas o jedné šanci a oni ji využili, my ne.

Během jara jste si zahráli takové dva speciální zápasy. Nejprve s reprezentací do 21 let (1:5) a v sobotu s ligovým mistrem z Liberce (0:1). Jak vzpomínáte na zápas s reprezentanty, to byl docela kolotoč, že?

První půli jo, ve druhé půlce bych řekl, že to bylo vyrovnaný. To tam teda poslali oni to svoje béčko.

Kapitán Mšena Jiří Bém (vpravo) v souboji s Milošem Bosančičem ze Slovanu Liberec.A co zápas s Libercem?

To bylo výborný. Sice oni byli po kondičním soustředění, ale myslím si, že to byl vyrovnaný zápas. Možná jsme měli i víc šancí než oni. Zápas vlastně rozhodla standardka, takže škoda. Remízový výsledek by byl určitě lepší.

Na druhou stranu Liberec prostřídal prakticky dvě jedenáctky, ale vás bylo na zápas jen jedenáct s jedním brankářem na vystřídání.

O to to je cennější. Celé jsme to odehráli v jedenácti lidech.

Jarda Peškar trefil také tyč a jeho přímý kop Bičík těsně vyrazil mimo tyče. Taky Petr Novotný měl gól na noze.

Byly tam střely těsně mimo, je to škoda. Kdyby to tam padlo, tak by to bylo určitě veselejší.

Co vás teď čeká? Určitě se těšíte na nějaké volno a pak zase zpátky do přípravy, je to tak?

Teď si určitě dáme nějaké volno a odpočineme si od fotbalu. Víceméně jsme celou sezonu také táhli ve třinácti lidech, takže je potřeba si odpočinout. Pak začneme na novo s novým trenérem. Takže uvidíme, co přinese další sezona.

S trenérem Macháčkem nejspíš odejde několik hráčů, tak očekáváte nějakou obměnu kádru?

Myslím si, že razantní obměna určitě nebude, ale pár hráčů se také rozhodlo odejít do Německa, tak uvidíme, čím to pan Čičmanec doplní. Jestli dopadne farma a Jablonec nám bude posílat nějaké hráče na posílení, tak to zatím nevím, to byste se musel zeptat někde jinde.