„Do týmu se sice vrátil Luboš Mrklas, ale jeho zdravotní stav není optimální a nevíme, zda do jarní části nastoupí. Jinak zůstal kádr beze změn. Zimní příprava proběhla v domácích podmínkách, včetně pětidenního soustředění v Janově nad Nisou," uvedl před zahájením soutěže prezident klubu Jaroslav Strnad. Mužstvo odehrálo v zimní přípravě několik vítězných přípravných zápasů. Podlehli pouze týmu Železného Brodu, účastníkovi krajského přeboru a fotbalistům Desné, kteří hrají I.A třídu. „Naším cílem je a zůstává hrát o první místo v soutěži a obhájit tak loňské prvenství. Sice jdeme do jarních bojů oslabení, ale kádr je stále dost kvalitní, aby tuto pozici obhájil. V mužstvu sice nemáme fotbalisty se zkušenostmi z vyšších soutěží či nějaké „vysloužilce" jako tomu bylo v minulosti, ale oproti tomu máme morálně vyspělé mladé mužstvo, které drží partu," uvedl prezident klubu.

Musí chtít hráči

Pěnčín v loňském roce postup odmítl. Letos vedení klubu nechá rozhodnutí na hráčích. „Tuto demokratickou cestu jsem zvolil proto, aby si v případě postupu hráči na sebe utvořili tlak, že postoupit chtěli oni, a ne funkcionáři. Z toho bude pramenit i jejich osobní odpovědnost. My jsme schopni hráčům vytvořil slušné podmínky pro jejich koníček jako jsou trenér, hřiště, cestovní náhrady, menší občerstvení po zápase. To ostatní už je na hráčích na jaké úrovni chtějí svůj koníček provozovat," zdůraznil Jaroslav Strnad.

Hrají pro pohodu

Připomenul, že dříve jim šlo hodně o diváky. Ti ale na Pěnčíně na fotbal nechodí. „Je to marný boj, tak hrajeme pro svoji pohodu a rodinnou atmosféru," dodal prezident.