A tak je nadějné, že po hluchém období Radovi hoši zase střílejí góly. Zápas s Libercem rozhodl nádhernou střelou Diviš, nyní se obdoba povedla Považancovi, hezky se koukalo na opakovačky! Oba mají něco společného: čekání na příležitost! Zatímco Kuba Považanec se s tím, zdá se, srovnal, Jarda Diviš podle pozápasových slov ne. Ta slova byla zbytečná, slova ho do sestavy nedostanou. Divišova kariéra v Jablonci zatím nic moc, trenéři zatím upřednostňovali jiné hráče, byli prostě lepší. Ono je těžké leštit lavičku v 31 letech, ale treneři se nemohou ohlížet na nic jiného, než na výkon.

fk v Brně
Trenér Petr Rada nikoho v Brně nešetřil

Mužstvo musí být tým, to především a pokud je trenér osobnost, pak musí smutné oči hráčů ustát, bez ohledu na to, jestli je to Hübschman, Diviš, Považanec nebo Hanousek, protože Kubista, Zelený či Jovovič byli v danou chvíli lepší. Smůlou i štěstím Jablonce je to, že až na Kubistu se hráči nevykartovali, neřádí mimořádná marodka a Rada vyznává osvědčené anglické, neměň nikdy sestavu, když vyhráváš! A to za současného stavu třeba krutě, ale pochopitelně, nechává řadu hráčů na lavičce.

To se týká nejen Diviše, ale třeba i mladíků na čele s Bredou. HET liga není žádnou procházkou a v rozjeté sezoně se má experimentovat pouze v případě, když se nedaří. A to není případ jablonecké současnosti. Petra Radu tak chápu, „plukovníka“ mám rád a jeho fotbalové názory sdílím. A ono to funguje. Jeho jablonecké jaro je fantastické, svými výsledky je Jablonec nejlepším týmem jara bez ohledu na to, jak ta koncovka celá dopadne. A zaznamenal to i jablonecký divák. A tak jsem také na straně zastánců filosofie, že pokud to kope, tak se do „staroměstského orloje“ prostě nesahá.

Prohra Zbrojovky. Ilustrační foto.
Jablonec vykradl Brno. Zbrojovka se po další prohře opět přiblížila sestupu

Ve středu 9. května bude FK Jablonec hrát finále MOL CUPU v Mladé Boleslavi s pražskou Slávií. Ta se naladila smetením Plzně a Eden slavil, jako by tu ligu vyhrál on. Takže by to mohl být zápas jako hrom. Stadionek v Mladé Boleslavi sice není pro někoho, jak se psalo, důstojným finále, zato slibuje být hodně naplněn nejen slavistickou lavinou, ale chystá se i mnoho zelenobílých fandů. Zřejmě u toho bude také video, které je, zvláště pro český fotbal, tím pravým ořechovým, ale hlavně, to místo na půl cesty mezi Edenem a Střelnicí je férové.

Pánové v kravatách tam asi nenaleznou vipku, bohatou jako na Spartě či v Edenu, ale málo platné, mělo by se vždy na prvním místě myslet hlavně na fotbal a na fandy, pro které se hraje. A to se v tomto případě stalo, takže potlesk! Situace v HET lize se pěkně zašmodrchává. Jablonec je stále o bodík před Spartou na pohárové příčce, Liberec nečekaně doma nechal body Jihlavě a Olomouc ztratila doma bod s klokany. Ty tři kola tedy budou mít náboj!

Zápas 26. kola první fotbalové ligy mezi týmy FK Jablonec a FC Slovan Liberec se odehrál 29. dubna na stadionu Střelnice v Jablonci nad Nisou. Na snímku v zeleném je Lukáš Masopust.
Na Střelnici to bylo nádherné derby, hodnotí zápas Jaroslav Hrabák

Jablonec čeká na Střelnici v neděli 13. května Karviná, ta po nadějném rozletu spadla na skóre pod Baník na sestupové místo a to asi na Střelnici bude hořet tráva. Potom se Radův tým představí v Edenu a ligu zakončí doma se Slováckem. Tak jaký bude nakonec účet?