Jablonci se proti fotbalistům z města automobilů v poslední době tolik nedaří. V ligové soutěži porazili svého soka naposledy před třemi lety v domácím prostředí. Loňské i předloňské měření sil na Střelnici vždy vyznělo lépe pro hosty, kteří si odváželi tři body po výsledku 1:2. Tentokrát ale zůstaly body na Střelnici.

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 3:1 (2:0)

 Domácí trenér vsadil na vítěznou sestavu s Bohemians a na hru na dva útočníky, Tecla s Doležalem. První opravdová šance zápasu přišla až v 15. minutě, kdy po akci Tecla s Masopustem se ocitl před hostujícím brankářem Doležal, ale skákající míč za jeho záda dopravit nedokázal.

Šanci zakřičet „gól“ dostali domácí fanoušci až ve 28. minutě, kdy se krásnou střelou z hranice velkého vápna trefil Jovovič. Mladá Boleslav sice měla šanci vyrovnat o dvě minuty později. Hlavička Komlichenka mířila nad branku domácího Hrubého. Ve 38. minutě poslal Jovovič balón do uličky Teclovi. A ten překonal vybíhajícího brankáře hostí podruhé.

Stínem první půle byl okamžik, kdy mladoboleslavský stoper naskočil do Doležala. A ten musel být z hřiště odnesen na nosítkách.

Do druhého poločasu nahradil zraněného Doležala střídající Mihálik. A jablonecký tým se dočkal další branky. V 50. minutě posunul Hanousek na velkém vápně míč na Trávníka, jeho střelu hostující brankář vyrazil přímo k nohám dobíhajícího Jovoviče a ten se nemýlil a skóroval na 3:0. Chvíli na to prokličkoval obranou Tecl, ale jeho střela mířila nad. Pak zahrávala Boleslav roh. Nejvýše si vyskočil Mebrahtu a hlavou snížil na 3:1. Od té chvíle byla Boleslav aktivnější, držela víc míč než domácí, ale k žádné větší šanci se nedostala. Dvě minuty před koncem zápasu opět utekl hostující obraně Tecl, ale jeho nahrávka na Trávníka,  byla příliš prudká. A tak se skóre utkání už nezměnilo, i když rozhodčí ještě tři minuty nastavil.

                         

Trenér Dušan Uhrin - Mladá Boleslav

Jablonec vyhrál zaslouženě, od začátku byl aktivnější, razantnější, bojovnější. My jsme si zase dali gól skoro sami po nevydařeném odkopu. Tím to začalo. Do druhé půle jsme si řekli, že chceme dát branku. Bohužel jsme hned inkasovali. V bojovnosti jsme se Jablonci vyrovnali. Měli jsme sice nějaké příležitosti, ale Jablonec vyhrál zaslouženě.

 Trenér Zdeněk Klucký - FK Jablonec

Na úvod bych chtěl říct, že máme s Boleslaví dlouhodobě nepříznivou bilanci, kterou se nám konečně podařilo protrhnout. Připravili jsme se na ně, po vstřelení prvního gólu jsme se sklidnili, hráli jsme aktivně, podařilo se nám dát druhý gól, kontrolovali jsme hru, hráli jsme směrem nahoru dobře. Ve druhé půli na začátku jsme přidali třetí gól, hru jsme kontrolovali, až na pár minut, kdy soupeř vrhl všechno do ofenzívy. Podařilo se mu snížit. Chvilku jsme z toho byli rozhození. Ale potom dál jsme se s tím srovnali, přeskupili jsme se a vytvářeli si další šance. Ustáli jsme to a do žádných šancí jsme soupeře nepustili. My jsme měli v závěru ještě určitě dvě. Takže skóre mohlo být pro nás i ještě příznivější.

Statistika zápasu:

FK Jablonec: V. Hrubý – Pernica, Matěj Hanousek, Hübschman (C), Masopust – V. Kubista, Jovović, Janković, Tecl – Doležal, Trávník.
Náhradníci: Bárta – M. Kysela, Jaroslav Diviš, Zelený, Mihálik, Holeš, Považanec.


FK Mladá Boleslav: Vejmola – Fleišman, Matějovský (C), Komličenko, Hubínek – Přikryl, Stronati, Mareš, Pauschek – Chaluš, M. Vukadinovič.
Náhradníci: K. Agajev – Fabián, Levin, Magera, Chramosta, Mebrahtu, Babalj.


Rozhodčí: Miroslav Zelinka – Ondřej Pelikán, Jan Paták, Karel Hrubeš, Jiří Kureš, Adriana Trešlová

 Branky: 27. Jovović (Tecl), 38. Tecl, 50. Jovović – 64. Mebrahtu

Karty:   19. Fleišman (MBL), 21. Mareš (MBL)