Desná doma prohrála s Hrádkem a Železný Brod doma 2:1 s Košťálovem. Duel Pěnčína s Doksy byl pro nezpůsobilý terén odložen na úterý 8. května na 15 hodin

Desná - Hrádek 0:1 (0:0)

Desná v sobotním utkání nenavázala na zisk „zlatého“ bodu z Košťálova. I přesto, že domácí nastoupili v roli mírného favorita, tak na vítězství nedosáhli a svou roli nepotvrdili i díky laxnímu přístupu hráčů.

Zápas ovlivnil také zásah počasí, když úvodní hvizd doprovázely sluneční paprsky, tak za několik minut leželo na hřišti pár centimetrů sněhu.

Desenští nepředvedli statečným divákům, kteří i v nepříznivých povětrnostních podmínkách přišli fandit, kvalitní výkon. Většina hráčů podala velmi průměrné výkony, někteří velmi podprůměrné. Chybělo větší nasazení, bojovnost, odvaha jít přes soupeře. Hráči kazili i jednoduché přihrávky a nedokázali si navzájem vyhovět, celkový výkon byl tzv. bez šťávy.

Domácí přitom dostali na sklonku desáté minuty lacinou možnost jít do vedení v podobě penalty. Špaček se prosazoval ve vápně, střílel okolo brankáře, který ho v pádu srazil a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Nicméně lehkovážně s nabídnutou šancí naložil Rác, který mířil velmi vysoko nad branku.

Rozhodla tak situace z 70. minuty, kdy po rozehraném volném kopu na polovině hřiště neuhlídala domácí defenziva střídajícího Dobeše, který svým gólem připsal tři body na konto hostů.

V nastaveném čase se navíc nechal zbytečně vyloučit domácí Kořínek, který tak bude Desné chybět minimálně na jedno utkání.

Branka: 70. Dobeš. Rozhodčí: Rakouš, ŽK: 2:1, ČK: 1:0 (90. + 2 Kořínek). Diváků: 80. Desná: Maňák - Křemen Štěpánek, Bartoš, Kulhánek - Kopal, Kořínek, Rác (64. Hollmann), Pfeifer - Hlubuček, Špaček (74. Rimský).

Ž. Brod - Košťálov 2:1 (1:0)

Áčko Brodu přivítalo na domácí umělce Košťálov. Malá hrací plocha přinesla více soubojů než fotbalovosti, což více vyhovovalo dravým domácím.

První poločas moc šancí nenabídl, ale přeci jen se domácí tým dostal do vedení, i když trochu šťastného. Po autovém vhazování letěl míč přímo do branky, ale ještě jej stihl hlavou lehce tečovat Šilhán a branka tak platila. Na sitauci z 31. minuty Brod do konce půlky nenavázal a poločas tak skončil 1:0.

Ve druhém poločase Brod začal tlakem a vytvořil si řadu šancí. To však na ukazateli skóre stále svítil stav 1:0. Změna přišla v 56. minutě. Brod využil standardku a prosadil se Berka.

Domácí se nechtěli spokojit s dvoubrankovým vedením a chtěli přidat definitivní pojistku v podobě třetího gólu. To se jim ale nepodařilo a naopak udeřilo na druhé straně. Čtyři minuty před koncem snížil na rozdíl jednoho gólu Zboroň.

Žádné drama se ale nekonalo a domácí tým si vcelku v klidu pohlídal jednobrankový náskok a zisk tří bodů.

Branky: 31. Šilhán, 56. Berka - 86. Zboroň. Rozhodčí: Řeháček, ŽK: 1:2. Diváků: 120. Ž. brod: Kordík - Burkoň, Šilhán, Berka, Král - Wanacki, Maryško, Havrda (89. Makula), Hadač P. - Šimek, Linka.